VIDEO:LIVE-AVLES.TV

29+5 κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές

29+5 κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές

Είκοσι εννέα κόμματα κατέθεσαν συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών, 18 κόμματα υπέβαλαν λίστες Επικρατείας, ενώ πέντε κόμματα είναι περιορισμένης «εμβέλειας»

Είκοσι εννέα κόμματα κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, ενώ 18 κόμματα υπέβαλαν λίστες υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, συνδυασμοί υποψηφίων σε όλη τη χώρα υπέβαλαν τα ακόλουθα κόμματα (τα 18 πρώτα και για βουλευτές επικρατείας): ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμμαχία, Κοινωνική Συμφωνία, Οικολόγοι Πράσινοι, «Όχι» Δημοκρατική Αναγέννηση-Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, Λαϊκός Σύνδεσμος ? Χρυσή Αυγή, Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνία, Δημιουργία ξανά, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ (μ-λ)-(Μ-Λ) ΚΚΕ, ΟΑΚΕΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, Κίνημα δεν πληρώνω, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ ? Τροτσκιστές, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ΟΚΔΕ Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστικών Ελλάδας, Κόμμα Φιλελευθέρων.

Πιο περιορισμένα (σε υποψηφίους και περιφέρειες) συμμετέχουν τα κόμματα Αξιοπρέπεια, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι, Παναθηναϊκό Κίνημα και με ένα υποψήφιο το Δημοβούλιο Πολιτών-(Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη.

Στο μεταξύ εγκυκλίους απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες για την πιστή εφαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών και το επιβαλλόμενο, προς το συμφέρον του τόπου, ήρεμο κλίμα. Παράλληλα δίνει οδηγίες προς εφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους, αστυνομικές αρχές για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο Ι. Τέντες ζητά από τους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους και προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ επισημαίνει ότι η επίδοση των διορισμών -αν αυτό είναι αναγκαίο- μπορεί να συνεχιστεί τα Σάββατα και τις Κυριακές. Αν για οποιονδήποτε λόγο καταστεί αδύνατη η επίδοση διοριστηρίου εγγράφου, ο δικαστικός επιμελητής θα συντάσσει επί του σώματος του διοριστηρίου εγγράφου βεβαίωση για το λόγο που δεν έγινε η επίδοση, ενώ τη βεβαίωση θα υπογράφει ο δικαστικός επιμελητής (με ευανάγνωστο το όνομά του), αφού θέσει και τη χρονολογία συντάξεως της επίμαχης βεβαίωσης.

Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των δικαστικών αντιπροσώπων οι οποίοι δεν θα εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, πρέπει τα αποδεικτικά επιδόσεων των διοριστηρίων να κρατηθούν στις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Υλικό Δεν πρέπει να παραλείψουν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών να φροντίσουν, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αστυνομικούς Διευθυντές της περιφέρειάς τους, για την ασφαλή φύλαξη και διακίνηση του εκλογικού υλικού (σάκων, εκλογικών καταλόγων, ψηφοδελτίων κ.λπ.), προσθέτει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τέντες τονίζει ότι οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, πρέπει εγκαίρως να προβούν στις δέουσες ενέργειες, έτσι ώστε κατά την ημέρα των εκλογών να εντοπιστούν αμέσως τα εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει μεταβεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν οι κάλπες.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει την 6η Μαΐου του 2012 να διαθέσουν περιπολικό και δύο αστυνομικούς, προκειμένου να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους, για να διαπιστώσουν εάν κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μεταβεί σε αυτά ή για κάποιους λόγους δεν είχε αρχίσει η εκλογική διαδικασία.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι αστυνομικοί πρέπει αμέσως να ενημερώσουν τον αρμόδιο έφορο δικαστικών αντιπροσώπων και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος πρέπει με τη σειρά του να ενημερώσει τηλεφωνικά την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

*imerisia

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top