VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει! (Του Φώτη Ζυγούρη Υποψήφιου Βουλευτή Ν.Δ. στην Π.Ε. Κοζάνης)

Σήμερα όλοι αποδέχονται πως λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις στο δημόσιο. Δεν υπάρχουν λεφτά για θαλασσοδάνεια, δεν υπάρχουν λεφτά για γενναίες επιδοτήσεις, δεν υπάρχουν λεφτά για φάγωμα. Σήμερα όσοι θέλουν να κερδίσουν πρέπει να δουλέψουν. Η δουλειά δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερο. Σημαίνει σίγουρα αποτελεσματικότερα, με σχέδιο, με στόχους και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η εποχή επιβάλλει συνεργασίες, τόσο των επιχειρηματιών όσο και των επιστημόνων, των ειδικών, των τραπεζικών ιδρυμάτων για χρηματοδοτήσεις, των θεσμών που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά ή εθνικά κονδύλια, των υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη της αξιολόγηση των επενδύσεων. Η ιδέα για να γίνει πράξη και επένδυση, πρέπει να φιλτραριστεί μέσα από έρευνα αγοράς, για να χρηματοδοτηθεί χωρίς προβλήματα και να αξιολογηθεί με ρεαλισμό και όπως επιβάλλουν οι σύγχρονοι κανόνες.

Εμείς στην Νέα Δημοκρατία δίνουμε πολλή μεγάλη σημασία στην επιχειρηματικότητα. Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα αυξηθεί η απασχόληση, δεν θα αυξηθούν τα εισοδήματα, δεν θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία, για το χρέος κοκ. Στην Νέα Δημοκρατία έχουμε σχεδιάσει πολιτικές και μέτρα ενθάρρυνσης των επενδύσεων, κίνητρα, για νέους και γυναίκες. Ως κεντρικό άξονα της πολιτικής επενδύσεων η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των νομικών προσώπων μέχρι το 15%. Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει αυτό που επέλεξαν όλες οι οικονομίες οι οποίες έπασχαν από ύφεση, από έλλειψη επενδύσεων. Γιατί άλλωστε να επενδύσει κάποιος να πρόκειται τα μισά του κέρδη να γίνουν φόροι;

Στην Δυτική Μακεδονία και στο Νομό Κοζάνης πρέπει να βρούμε τι και πώς θα το παράγουμε. Η αγροτική οικονομία έχει τεράστια περιθώρια αν ακολουθήσει σύγχρονη συνεταιριστική αντίληψη και πετύχει συμβολαιοποημένες καλλιέργειες και κτηνοτροφία. Η δημιουργία μονάδων μεταποίησης, συσκευασίας και προώθησης προϊόντων γης από τον τόπο μας θέλει σχεδιασμό σε βάθος πενταετίας τουλάχιστον, με ταυτόχρονη παρακολούθηση των διεθνών και ευρωπαϊκών τάσεων της προσφοράς και ζήτησης των τροφίμων και άλλων αγαθών.

Η ανάπτυξη επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σε κλάδους όπως ο τουρισμός και μάλιστα όλο το έτος, η αξιοποίηση του δυναμικού του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου για εξαγωγή υπηρεσιών εκπαίδευσης, η ανάπτυξη μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα από τις πηγές, η αξιοποίηση επιμέρους κλάδων όπως η γούνα και η εκτροφή γουνοφόρων ζώων, το μάρμαρο, η αλιεία στις λίμνες είναι μερικές ορατές όψεις μιας οικονομικής μεγέθυνσης, η οποία καθυστέρησε μερικές δεκαετίες.

Οι επενδύσεις σήμερα δεν αφορούν συνήθως μόνο έναν. Οι επενδύσεις σήμερα σε όλο τον κόσμο γίνονται από κοινοπρακτκά σχήματα νομικών και όχι τόσο φυσικών προσώπων. Τα κεφάλαια, οι γνώσεις, η εμπειρία, η δεξιότητα πρέπει να συμπράξουν ώστε οι επενδύσεις να έχουν αυξημένα περιθώρια απόδοσης και οφέλους.

Η συνεργασία των πολλών είναι ακόμα ζητούμενο στις ιδιωτικές επενδύσεις, αφού κυριαρχεί η λογική της μικρής οικογενειακής επιχείρησης. Οι αλλαγές στον κόσμο μας είναι ραγδαίες. Πρέπει να τις παρακολουθήσουμε με ανοιχτές αντιλήψεις, χωρίς προκαταλήψεις, δογματισμούς και αφορισμούς.

Οι νέοι άνθρωποι στην πολιτική μπορούμε να τα καταφέρουμε! Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top