VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πρώτες Βοήθειες Από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Οι Πρώτες Βοήθειες, τα μαθήματα ευαισθητοποίησης και γνώσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης συνεχίζονται σταθερά με επιτυχία και προοπτική από την εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. κ. Γρατσία Αγνή σε συνεργασία με την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κ. Καρανίκα Αναστασία.

Μια καλή γνώση παροχής πρώτων βοηθειών προλαβαίνει πολλές φορές γεγονότα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία ακόμα και τη ζωή των ανθρώπων.

Βασική προϋπόθεση για όλες τις επείγουσες καταστάσεις είναι η ψυχραιμία, η λογική σκέψη, η αυτοκυριαρχία, η ετοιμότητα και η κινητοποίηση γνώσεων που αφορούν τις πρώτες βοήθειες.

Η παροχή πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για τη διάσωση μιας ζωής και ευελπιστούμε να δίνει πάντα ένα αίσιο τέλος σε καθημερινά μικροατυχήματα.

Επιδίωξή μας είναι μέσα από τα μαθήματα πρώτων βοηθειών να γνωρίζουν καθηγητές και μαθητές απλές πρακτικές για κάθε είδους βοήθεια, για έκτακτες ανάγκες στο σπίτι, στο σχολείο ή όπου αλλού συμβεί στους ίδιους ή στο συνάνθρωπό τους.

Πιστεύουμε ότι τέτοια προγράμματα, μέσα στη σχολική μαθησιακή διαδικασία, βοηθούν τους καθηγητές και τους μαθητές και τους προετοιμάζουν να αντιμετωπίζουν διάφορα περιστατικά με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως καθηγητές και μαθητές θα είναι ικανοί να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περιστατικά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, θα μάθουν να ελέγχουν μια αιμορραγία, να αντιμετωπίζουν ένα πνιγμό, να φροντίζουν ένα έγκαυμα και πως θα είναι σε θέση να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Οι δραστηριότητες ενημέρωσης εξακολουθούν να εξακτινώνονται στις σχολικές μονάδες του Νομού Κοζάνης γιατί η εκπαιδευτική κοινότητα αναγνωρίζει ότι η υγεία το ύψιστο αγαθό για ευτυχισμένους και ισορροπημένους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα:

4Ο ΓΕΛ Κοζάνης Δ/ντής Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος

5Ο Γ/σιο Κοζάνης Δ/ντρια Μπαλαμπανίδου Ζαφείρα

Γ/σιο Ξηρολίμνης Δ/ντής Σαρασίδης Κων/νος

Εσπερινό ΓΕΛ Κοζάνης Δ/ντής Σκρέκας Ιωάννης

Ειδικό Σχολείο Κοζάνης Δ/ντής Παπαθανασίου Νικόλαος

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κυρία Γρατσία Αγνή για την ευγενική προσπάθεια και φιλότιμη προσφορά της και θερμά συγχαρητήρια για το θεάρεστο και αξιέπαινο έργο της.

Καρανίκα Αναστασία

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων

Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top