VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Γιορτή λήξης του Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣΔευτέρα 30 Απριλίου- Από τις 20.00 ...και όσο τραβήξει

Σιδηροδροµικός σταθµός

Γιορτή λήξης του φεστιβάλ. Παιδιά διαβάζουν βραβευµένες ιστορίες τους από το εργαστήρι δηµιουργικής γραφής, που διοργάνωσε η Κοβεντάρειος ∆ηµοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Σέρζ Τοµά δίνει ένα µικρό κοντσέρτο τζαζ κιθάρας.Το κοινό και οι καλεσµένοι αφηγητές ανταλάσσουν µικρές ιστορίες.

Η Μάγδα Γκόρσκα τραγουδά τη σλάβικη παράδοση.
Περισσότερα »

Ξεκινά η διανομή κάδων κομποστοποίησης από τον Δήμο Κοζάνης

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΟ Δήμος Κοζάνης σε συνέχεια του προγράμματος ανακύκλωσης προχωράει και στην έναρξη του πιλοτικού προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης. Στόχος του είναι η μείωση των οικιακών απορριμμάτων και κυρίως η αξιοποίησή τους.
Την Τετάρτη 2 Μαΐου και ώρα 13:00 μ.μ. στο χώρο του Νιάημερου Κοζάνης θα διανεμηθούν δωρεάν οι πρώτοι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης.

Οι πολίτες που έκαναν αίτηση για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, επιλέχθηκαν και ενημερώθηκαν για να παραβρεθούν και να παραλάβουν τους κάδους ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και η παραχώρηση επιπλέον κάδων.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Ανακύκλωσης (Πλ. 28ης Οκτωβρίου, τηλ: 24613-50444)) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.kozanh.gr) για να ενημερωθούν σχετικά.
Περισσότερα »

Πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερβίων - Βελβεντού, ως φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, θα εκτελέσει τα παρακάτω προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού για το χρονικό διάστημα από 2 Απριλίου 2012 έως 15 Ιουνίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο δημαρχείο Σερβίων - Βελβεντού και στο τηλέφωνο 24643 - 50131.
Περισσότερα »

Παράταση ως τις 31 Μαΐου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

ΧΡΕΟΣΤην παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου, και παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου.

Πηγή:imerisia.gr

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης μπορούν να υπαχθούν τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 10.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα με οφειλές έως 75.000 ευρώ.

Η εξόφληση των χρεών μπορεί να γίνει σε έως και 24 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αίτηση του φορολογούμενου η εξόφληση μπορεί να γίνει σε έως και 60 δόσεις.
Περισσότερα »

Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Φλώρινα

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Φωτοβολταϊκού Πάρκου» στο Δήμο Φλώρινας ενέκρινε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται σε επενδύσεις αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 52,67 ΜWp,

και τα συνοδά αυτού έργα (πρόσβασης και διασύνδεσης) στη θέση «Κολχική» του Δήμου Φλώρινας, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και πιο συγκεκριμένα της ηλιακής ενέργειας.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η λειτουργία του ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, αξιοποιώντας το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής και η υλοποίησή του θα συμβάλει σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας και στην Εθνική Οικονομία.

Πηγή: econews.gr

Περισσότερα »

Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης

ΖΙΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Π.Ε. Κοζάνη

Η Π.Ε. Κοζάνης μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει αύξηση του ποσοστού που ισχύει σήμερα δεδομένου ότι οι περιοχές εξόρυξης λιγνίτη ουσιαστικά καταστρέφονται από τη διαδικασία. Το μέλλον των κατοίκων των περιοχών κοντα σε ορυχεία πρέπει να στηριχθεί από ανταποδοτικές αναπτυξιακές δράσεις μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Πρωτίστως, πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με ανταποδοτικά έργα για τους παραγωγους, για την αύξηση της παραγωγής,

τη διερεύνηση των προοπτικών που παρουσιάζονται απο νέες και δυναμικές καλλιέργειες, την εξερεύνηση νεων αγορών και την αύξηση της εξωστρέφειας και της προβολής παραγωγών και προϊόντων. Επίσης, πρέπει να προχωρήσουμε σε δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως των νέων επιχειρηματιών και των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Η στροφή σε δράσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία πρέπει να συνδυάζεται με σωστό σχεδιασμό και προμελετημένη πορεία υλοποίησης ανταποδοτικών έργων, κυρίως στον τομέα των υποδομών. Με αυτό τον τρόπο επενδύουμε τα χρήματα του τοπικού πόρου στη δημιουργία ενός βιώσιμου πλαίσιου ανάπτυξης με ύπαρξη σαφούς στρατηγικού σχεδιασμού, υποδομών και χρηματοδοτικών εργαλείων για την προώθηση της καινοτομίας και την επιχειρηματικότητας.

Περισσότερα »

Μάθε που ψηφίζεις

Η σελίδα που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί είναι :

http://www.ypes.gr/Services/eea/eeagr/eea.htm

Για τυχόν πληροφορίες καιστα τηλέφωνα:

210.33.02.411 και 210.33.01.106

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994.

Περισσότερα »

Εγνατία οδός: H απόφαση για τοποθέτηση φράχτη ελπίδα για τη σωτηρία των αρκούδων στη Δ.Μακεδονία

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Σημαντική είναι η απόφαση της Εγνατίας Οδού για την τοποθέτηση κατάλληλης περίφραξης στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για να μην συνεχιστεί το φαινόμενο των συνεχόμενων τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες.

Πηγή:ypodomes.com

Βασική αιτία του τόσο μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες αποτελεί η ανεπάρκεια της περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων τόσο στον κύριο άξονα της Εγνατίας, όσο και στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Για την κατασκευή της περίφραξης δεν έχουν τηρηθεί οι προτεινόμενες προδιαγραφές, για τις οποίες η ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς από τον Απρίλιο του 2008 ακόμα. Μετά τα πρώτα ατυχήματα στο τμήμα 4.1 της Εγνατίας οδού το 2009, και κατόπιν πιέσεων από τις ΠΟ, τοποθετήθηκε δεύτερη ενισχυμένη περίφραξη η οποία ωστόσο ούτε και αυτή πληροί απολύτως τις προταθείσες προδιαγραφές αλλά ούτε και ολοκληρώθηκε ποτέ η τοποθέτησή της.

Η δρομολόγηση της χρηματοδότησης στο τμήμα «Τοποθέτηση ενισχυμένης υπερυψηλής περίφραξης στο τμήμα «Σιάτιστα ? Κορομηλιά» του Κάθετου Άξονα 45 «Σιάτιστα ? Κρυσταλλοπηγή» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος που οδήγησε στη θυσία πολλών αρκούδων, μέχρι τελικά να αντιμετωπιστεί, χωρίς ευτυχώς να έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές μέχρι σήμερα. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εγκατάστασης του νέου φράχτη παραμένει άγνωστο με τις πιθανότητες να συμβούν και νέα ατυχήματα να είναι πολλές.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η οποία θα είναι αρκετά χρονοβόρα, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έχει δρομολογήσει με χρηματοδότηση του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ, την εγκατάσταση ειδικής σήμανσης και τεχνικών αποτρεπτικών μέσων τα οποία θα βοηθήσουν στη μείωση της θνησιμότητας άγριων ζώων λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, στον κάθετο άξονα «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», μέχρι την ολοκλήρωση της περίφραξης και την οριστική επίλυση του
προβλήματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα έργα LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ και ΠΙΝΔΟΣ/ΓΡΕΒΕΝΑ και την Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης των κατάλληλων παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη εκπροσώπου της στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και σχετικές συναντήσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα στον επόμενο μήνα (Μάιος 2012).

Περισσότερα »

Τα 18 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε στη φορολογική δήλωση

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε έναν οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όλοι μας, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει εφέτος μπορεί να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις είναι τα ακόλουθα:

1. Έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας.

Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

3. Έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

4. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς

727 - 728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727 - 728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.

5. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

6. Δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.

7. Δεν συμφωνούν τα m2 της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης με τα m2 του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

8. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο χωρίς εισόδημα από συντάξεις.

9. Συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

10. Δεν έχει συμπληρωθεί η επιφάνεια της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είναι συμπληρωμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

11. Δεν υπάρχει σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

12. Έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν στη σύζυγο και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

13. Έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) ή αντίστροφα υπάρχει η ένδειξη αποβιώσαντα (κωδ. 331) χωρίς σχέση κληρονόμου στο Μητρώο.

14. Υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου στη δήλωση χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

15. Η δήλωση υποβάλλεται από γυναίκα υπόχρεη και έχουν συμπληρωθεί οι κωδικοί που αφορούν σε σύζυγο.

16. Δηλώσεις εν διαστάσει συζύγων στις οποίες δε διαγράφεται ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου.

17. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το συνολικό ποσό των δανείων στους κωδικούς 069 - 070 του πίνακα δαπανών.

18. Έχουν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.

http://www.alfavita.gr

Περισσότερα »

Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Φλώρινα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΤους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Φωτοβολταϊκού Πάρκου» στο Δήμο Φλώρινας ενέκρινε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές στρέφονται σε επενδύσεις αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 52,67 ΜWp, και τα συνοδά αυτού έργα (πρόσβασης και διασύνδεσης) στη θέση «Κολχική» του Δήμου Φλώρινας, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και πιο συγκεκριμένα της ηλιακής ενέργειας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία ««EDF EN GREECE A.E. & ΣΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ 1 Ε.Ε.», της οποίας βασικός μέτοχος είναι η εταιρεία «ΕDF EN GREECE A.E.», που εδρεύει στην Αθήνα.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η λειτουργία του ως ανεξάρτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, αξιοποιώντας το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής και η υλοποίησή του θα συμβάλει σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας και στην Εθνική Οικονομία.
Περισσότερα »

Αποπληρωμές εκτελεσμένων έργων του «ΘΗΣΕΑ» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 4,7 εκ.€

ΘΗΣΕΑΣΕκταμίευση συνολικού ποσού ύψους 4.700.828,18 €, με στόχο την αποπληρωμή οφειλών έργων, μελετών και ενεργειών του Προγράμματος «Θησέας» των Δήμων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αποφάσεις που υπογράφηκαν στις 11, 17 και 18 Απριλίου 2012.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν στην καταβολή οφειλών προς τις εργολήπτριες εταιρείες, τους μελετητές και τους προμηθευτές για εκτέλεση δημοτικών και διαδημοτικών έργων, τα αιτήματα των οποίων είχαν αποσταλεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και το Μάϊο του έτους 2011.
Το ποσό κατανέμεται ανά Περιφέρεια ως εξής :
-Δήμοι Περιφέρειας Ηπείρου : 2.637.772,28 €.
-Δήμοι Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας : 2.063.055,00 €
Επισημαίνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζοντας το έργο των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, που αξιοποιώντας τους πόρους του «Θησέα» μελέτησαν και υλοποίησαν σημαντικές παρεμβάσεις στις τοπικές τους κοινωνίες, συνεχίζει να μεριμνά για την αποπληρωμή όλων όσων ανέλαβαν και κατασκεύασαν τα συγκεκριμένα έργα.
Περισσότερα »

Τα επτά σενάρια των εκλογών

Κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη ημέρα

Το ποσοστό των πολύ μικρών κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής θα αποτελέσει τον καταλύτη των εκλογών. Ο νόμος του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές, προβλέπει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής, τόσο πιο εύκολα θα προκύψει συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Το πρώτο κόμμα παίρνει πενήντα έδρες επιπλέον, εις βάρος κυρίως του δεύτερου κόμματος. Ο κ. Παυλόπουλος θεωρεί ότι ο νόμος του στοχεύει στην κυβερνητική σταθερότητα. Κάτι που, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω της κρίσης που παρουσιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κι ενώ η αγωνία για την επόμενη ημέρα των εκλογών κορυφώνεται, η εφημερίδα Ισοτιμία εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια των φετινών κρίσιμων εκλογών. Περίπτωση μεγάλου ποσοστού σε κόμματα εκτός Βουλής Παραδοσιακά, τα κόμματα εκτός Βουλής λαμβάνουν γύρω στο 4% συνολικά. Στο περιβάλλον πολιτικής ρευστότητας που διεξάγονται όμως οι εκλογές αυτές, δεν αποκλείεται τα πολύ μικρά κόμματα να συγκεντρώσουν ακόμα και 10%. Σε αυτή την περίπτωση, το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να είναι 36,3% για να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Περίπτωση να μην μπορούν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ Υπό «κανονικές συνθήκες», όπως τις περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις , πλέον, τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, θα μπορέσουν να συνεργαστούν χωρίς τη βοήθεια τρίτου κόμματος μόνο αν συγκεντρώσουν από 37,17% και πάνω, ανάλογα πάντα με το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Περίπτωση αυτοδυναμίας Για να μπορεί ένα κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 101 έδρες. Αν τα κόμματα εκτός Βουλής έχουν 4% τότε το πρώτο κόμμα δεν θα έχει 151 βουλευτές με λιγότερο από 38,78%. Περίπτωση πολυκομματικής Βουλής Όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, οκτώ και δέκα, τόσο θα μειωθεί το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής. Το γεγονός αυτό θα ανέβαζε το απαιτούμενο ποσοστό που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να συγκυβερνήσουν. Περίπτωση συγκυβέρνησης όπου δεν συμμετέχει το πρώτο κόμμα Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του πρώτου κόμματος για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, υπάρχει πάντα η εκδοχή να μην συμφωνήσει με ένα από τα υπόλοιπα κόμματα σε κάποιο πρόγραμμα. Τότε, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος παίρνει διερευνητική εντολή. Θα πρέπει τα δικά του ποσοστά αθροιστικά με των πρόθυμων μικρότερων να αγγίξουν από 37,57% μέχρι 38,78%, αν τα κόμματα εκτός Βουλής θα έχουν ποσοστά από 4% μέχρι 7%. Περίπτωση συγκυβέρνησης κομμάτων της Αριστεράς Η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αλλά όχι απίθανο. Αν η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη μπει στη Βουλή, ή αν συμπράξουν τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τότε ίσως σχηματιστεί η πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας αριστερών κομμάτων στην ελληνική ιστορία. Περίπτωση ακυβερνησίας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που να μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε καλεί όλα τα κόμματα και καταβάλλει τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Αν δεν ευοδωθεί, τότε προκηρύσσει εκλογές.

Περισσότερα »

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

  • Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
  • Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

  • Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
  • Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία
  • Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
  • Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
  • Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
  • H Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος και η αποστολή του γίνεται από την Αρχή που το εκδίδει, με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (εφόσον ο αιτών δεν το υποβάλλει αυτοπροσώπως). Το πιστοποιητικό αυτό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο τρεις μήνες πριν την υποβολή του.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα »

«Πετάχτηκαν» 3 εκατ. πιστωτικές κάρτες σε 4 χρόνια

Το 33% των καρτών που έχουν λήξει δεν ανανεώνονται

Εν έτει 2008 και προ κρίσης, στην ελληνική αγορά κυκλοφορούσαν πάνω από 7 εκατ. πιστωτικές κάρτες. Πλέον, στην αγορά έχουν μείνει κάτι παραπάνω από τις μισές και η καταναλωτική δαπάνη το 2011 μειώθηκε σχεδόν κατά 15%. Άλλοι καταναλωτές «κόβουν» τις κάρτες μεταφέροντας τα υπόλοιπα τους σε δάνεια, στο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλοι «χτυπάνε» στις λίστες του «Τειρεσία»

με τις καθυστερήσεις πληρωμών και οι πιστωτικές τους δεν ανανεώνονται, με αποτέλεσμα μόνο το 2011 να μειωθεί ο αριθμός τους κατά περίπου 15% η κατά περίπου 500.000 τεμάχια. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το 33% των πιστωτικών καρτών που έχουν λήξει δεν επανεκδίδονται, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα κρίνουν ότι ο κάτοχος τους βρίσκεται στο «κόκκινο» της υπερχρέωσης. Για την αξιολόγηση του συμβουλεύονται τη «μαύρη» αλλά και τη «λευκή» λίστα του Τειρεσία, παρακολουθώντας την πορεία των χρεών, ένα έχουν διακυμάνσεις στις χρεώσεις, υπέρβαση πιστωτικού ορίου και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

newsbeast.gr

Περισσότερα »

Τα διλήμματα των εκλογών

Τι προτάσσουν Σαμαράς - Βενιζέλος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Με τέσσερα βασικά διλήμματα προχωρά ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην τελευταία στροφή πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου. Τα διλήμματα αυτά επί των οποίων στηρίζεται και η γενικότερη στρατηγική των τελευταίων ημερών, συνίστανται στην κυβερνησιμότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική και την πιο ρεαλιστική πρόταση. Συγκεκριμένα, το πρώτο δίλημμα που τίθεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους επιτελείς του, είναι η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα. Επί τούτου τονίζεται και η ανάγκη για συγκέντρωση ποσοστού τουλάχιστον 50% από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Ακριβώς η συνέχιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αποτελεί το επόμενο δίλημμα το οποίο τίθεται από τον κ. Βενιζέλο. Το τρίτο δίλημμα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορά την κεντρική πρόταση που διατυπώνει καθένας από τους «πόλους» που διεκδικούν την εξουσία. Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση, τον πρώτο πόλο συνιστά η ΝΔ, η οποία δια της εμμονής της στην αυτοδυναμία και τη διατύπωση μη εφαρμόσιμων προγραμματικών προτάσεων, οδηγεί σε ένα μη ρεαλιστικό και θολό δρόμο. Το τέταρτο και σημαντικότερο δίλημμα είναι η επιλογή ανάμεσα σε μια ψήφο που θα προέρχεται από το θυμικό και σε εκείνη που θα προκύψει έπειτα από λογική επεξεργασία. Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι αντιλαμβάνονται τον θυμό των ψηφοφόρων, ωστόσο, τους καλούν να αντιληφθούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές υπάρχει ένας συγκεκριμένος δρόμος που πρέπει να καλυφθεί κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από υπεύθυνες δυνάμεις. Για τη ΝΔ τα κεντρικά διλήμματα είναι δύο και αφορούν στην οικονομία, αλλά και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής που για τον κ. Σαμαρά είναι εξίσου κρίσιμη. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει το εκλογικό σώμα να επιλέξει ποιος μπορεί, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα, να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου, αξιοποιώντας το κλίμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του που αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Αντίστοιχα διλήμματα επιχειρείται να τεθούν και προς τους ψηφοφόρους που επιλέγουν με κριτήρια που δεν περιορίζονται αποκλειστικά στον άξονα «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο». *newsbeast
Περισσότερα »

Spiegel: Όταν οι Έλληνες κορόιδευαν τους Γερμανούς που αγόραζαν το καρπούζι σε φέτες!

manaviko_papas_psonizei765Στα βήματα των Γερμανών βαδίζουν οι Έλληνες που τα τελευταία χρόνια κορόϊδευαν τη γερμανική λιτότητα, σύμφωνα με το Spiegel. Όπως γράφει το περιοδικό οι Έλληνες δείχνουν σημάδια μετάλλαξης και πλέον οι αγοραστικές τους συνήθειες μοιάζουν με αυτές των Γερμανών. Σύμφωνα με το περιοδικό στην Ελλάδα έβλεπαν ως... ανέκδοτο την αγορά των Γερμανών που ήταν μια φέτα καρπούζι και τέσσερις ακριβώς ντομάτες! Αυτά όμως... ίσχυαν προ της κρίσης. Πλέον στα νοικοκυριά τέσσερις ντομάτες έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα δύο κιλά ντομάτες, αφού στη δεύτερη περίπτωση οι περισσότερες κατέληγαν στα... σκουπίδια. Όπως γράφει το Spiegel η κατανάλωση έγινε η κύρια πηγή της αυτοεκτίμησης για τους Έλληνες, οι οποίοι ωθούμενοι από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο κατανάλωσης. Η τάση αυτή συνεχίστηκε με την εισροή των κονδυλίων της ΕΕ για τη συνοχή. Πώς άλλαξαν οι καιροί; «Η κατανάλωση έπεσε από το βάθρο της λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την αξία της γερμανικής λιτότητας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από οκτώ στους 10 Έλληνες έχουν περικόψει δαπάνες και στράφηκαν προς φθηνότερα προϊόντα. Οι ταβέρνες είναι άδειες το Σάββατο βράδυ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ξύλα για θέρμανση, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν συρρικνωθεί δραματικά και καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που έχουν αστρονομικές τιμές (6 ευρώ για ένα φλιτζάνι καφέ), προσφέρουν τώρα «happy hours» γράφει το περιοδικό. 24h News

Περισσότερα »

Βραδιά ποίησης – μουσικής & έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτών αγιογραφιών στη Νεάπολη

Tο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Βοΐου, σας προσκαλούν στη βραδιά Ποίησης και Μουσικής, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 04 Μαΐου 2012 στις 20.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης .Στο πρώτο μέρος της βραδιάς η Χορωδία Κυριών της Σιάτιστας σε Διεύθυνση Στέργιου Ανδρέου θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία (Σταυρός του Νότου ) σε μουσική Θ. Μικρούτσικου και στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστεί η μουσική (σε ενορχήστρωση Α. Ντουσιοπούλου) του Μάνου Χατζιδάκη από τον “Ματωμένο Γάμο” του Φ. Γκ. Λόρκα σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, ενώ παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Καταστήματος θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής , ψηφιδωτών και Αγιογραφιών του Ιωάννη Παπαδόπουλου η οποία θα ανοίξει της πύλες της στις 20:00 μ.μ. .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΙΣΚΙΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Περισσότερα »

Αλλαγές στο μειωμένο νυχτερινό ρεύμα

Τι ισχύει από 1η Μαΐου

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00), ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1ης Μαΐου 2012 έως 31ης Οκτωβρίου 2012.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, www.dei.com.gr / Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια /Οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) – Γ1Ν.

Περισσότερα »

Οι εκλογές κρατούν κλειστά τα σχολεία 4-7 Μαΐου

Διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Παρασκευή 4 έως και τη Δευτέρα 7 Μαΐου λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών την Κυριακή 6 Μαΐου.

Σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας απεστάλη στις αρμόδιες Διευθύνσεις σήμερα Παρασκευή.

Σε αυτήν, η οποία υπογράφεται από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, γνωστοποιούνται τα εξής: «Λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών στις 6 Μαΐου 2012, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 και Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Επίσης οι διευθυντές σχολείων που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους. Παρακαλούνται οι διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους».

newpost.gr

Περισσότερα »

Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών την Πρωτομαγιά

Διαβάστε ποιες ώρες ισχύει η απαγόρευση.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου για το ρεύμα εξόδου από τα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (Κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

24h NewsRoom

Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των υποψήφιων βουλευτών νομού Κοζάνης του ΚΚΕ για την Σάββατο 28/4/2012

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας – Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης

Το πρόγραμμα των υποψήφιων βουλευτών νομού Κοζάνης του ΚΚΕ για την Σάββατο 28/4/2012 είναι το παρακάτω

Πρωινές ώρες

10:00 πμ Εμπορικά καταστήματα – Σούπερ Μάρκετ: Πέτρος Ταταρίδης

10:30 πμ Περιοδεία στην αγορά του Βελβεντού: Έφη Τσίγκα

Απόγευμα

06:00 μμ Βυθός: Κατερίνα Λιάκου

06:30 μμ Ρύμνιο: Κώστας Σταμπολίδης και Χαρά Λαμπαδά

07:30 μμ Αιανή (κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Αιανής): Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σταμπολίδης και χαιρετισμό θα κάνει η Χαρά Λαμπαδά

07:00 μμ Σιδερά: Νόντας Στολτίδης

07:00 μμ Πεντάλοφος: Κατερίνα Λιάκου

08:00 μμ Λιβερά: Νόντας Στολτίδης

Περισσότερα »

Διακομματική σύσκεψη για τον τρόπο προβολής των κομμάτων στην πόλη της Κοζάνης

diakomatiki_siskepsi_koz543Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, στις 1:00 το μεσημέρι παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης στο Δημαρχείο της πόλης, ύστερα από έγγραφη πρόσκλησή του, σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής στην οποία κλήθηκαν να παραβρεθούν εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές της 6 Μαΐου. Τα κόμματα που συμμετείχαν με εκπρόσωπό τους στην παραπάνω συνάντηση ήταν τα εξής: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Από τη μεριά του Δήμου Κοζάνης παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρκος Φλώρος Οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Θεοδωρίδης, Γιώργος Τζέλλος, Βαγγέλης Καραπάτσιος, Παναγιώτης Αποστολίδης Η διευθύντρια της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρία Θεοδωρίδου Ο Διευθυντής της Τεχνικής υπηρεσίας Γιώργος Μπιλιώνης Ο Διεθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας Βασίλης Παπαθανασίου Ο Προϊστάμενος Διοίκησης Ηλίας Γκέκας Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μανδραβέλης Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής: 1. Τοποθέτηση ενός ταμπλώ για κάθε κόμμα στον κεντρικό πεζόδρομο κοντά στο Δημαρχείο 2. Τοποθέτηση ενός ταμπλώ για κάθε κόμμα στις πλατείες Αλώνια , Σκ΄ρκα, Παύλου Μελά (Γιολδάση), Αριστοτέλους, Αγ. Δημήτριο(πάρκο), σιδηροδρομικό σταθμό. 3. Τοποθέτηση ενός ταμπλώ για κάθε κόμμα στις πλατείες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων 4. Καλαίσθητα κιόσκια διαστάσεων 2Χ2Χ2 στην πλατεία Νίκης ή τραπεζάκια για διανομή εκλογικού υλικού. ( ένα για κάθε κόμμα) Τα τραπεζάκια μπορούν να τοποθετηθούν και μπροστά από τα ταμπλώ του κάθε κόμματος στον κεντρικό πεζόδρομο(κοντά στο Δημαρχείο). Το παρόν πρακτικό υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους των κομμάτων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 Π.Δ 26/2012 είναι υποχρεωτικό για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί αμέσως για την επικύρωση του πρακτικού.

Περισσότερα »

Επίσκεψη στην Περιφέρεια του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΠΕ Κοζάνης κ. Δημήτρη Ζιούζιου

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης Δημήτρης Ζιούζιος κατά την επίσκεψή του στη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι πρέπει να τεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κράτους, ώστε η διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης να μην είναι μια υπόθεση μόνο του κεντρικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια υπόθεση όλης της κοινωνίας, όλων των τοπικών κοινωνιών.
Στη συνέχεια των επισκέψεων του ο υποψήφιος βουλευτής συνομίλησε με τον Αντι περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Σόκουτη όπου τόνισε ότι ο ρόλος των στελεχών της Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος, ως αγωγού αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και αιρετών.
Περισσότερα »

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Επίσκεψη στην Πολωνία

EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑΕπίσκεψη για την προώθηση της συνεργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας πραγματοποίησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας στην Πολωνία.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτη Μπούρα, την Δήμαρχο Εορδαίας και Πρόεδρο της ΠΕΔ.....
Δυτικής Μακεδονίας, κα Παρασκευή Βρυζίδου και τους συνεργάτες τους, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Wielkopolska και είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Krzysztof Grabowski και τους Δημάρχους των επτά (7) δήμων στους οποίους υπάρχει εξόρυξη λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας, στις Περιφερειακές ενότητες Konin και Turek.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα των επαφών είναι η απόφαση για διεύρυνση του Δικτύου σε Ευρωπαϊκό, μετά την κατάθεση των αιτημάτων ένταξης στο Δίκτυο των ενεργειακών Δήμων της Πολωνίας. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διεύρυνση θα αποφασιστεί άμεσα, ενώ μεταξύ των ενεργειακών Δήμων Ελλάδας και Πολωνίας συζητιέται να γίνουν αδελφοποιήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει στενότερη συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας για τα ενεργειακά και αναπτυξιακά θέματα των λιγνιτικών περιοχών.

Εξαιρετική σημασία έχει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αλλά και τους αρμόδιους για τα ενεργειακά θέματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε παραγωγικούς χώρους, ορυχεία και σταθμούς παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη, όπως επίσης και σε αποκατεστημένες εκτάσεις παλιών λιγνιτωρυχείων. Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχει από την πλευρά του Δικτύου μία ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου χειρισμού των ενεργειακών θεμάτων, αλλά και της αναπτυξιακής αντιμετώπισης των λιγνιτικών περιοχών στην Πολωνία και υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς θετικών στοιχείων σε πολλούς τομείς, όπως είναι το θεσμικό πλαίσιο, η περιβαλλοντική προστασία και η αναπτυξιακή προοπτική των λιγνιτικών περιοχών.

Η επίσκεψη της Ελληνικής αντιπροσωπείας του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην Πολωνία ήταν είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στον τομέα της μεταφοράς τεχνογνωσίας, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των ενεργειακών Δήμων, αφού υπάρχει κοινή συμφωνία για συνεργασία σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ανάπτυξης των λιγνιτικών περιοχών. Ως πρώτα βήματα της υλοποίησης αυτής της συνεργασίας θα είναι οι αδελφοποιήσεις μεταξύ ενεργειακών Δήμων και η συμμετοχή των Πολωνών στο συνέδριο που ετοιμάζει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.
Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων
Περισσότερα »

Απάντηση του Δήμου Κοζάνης για τον Δημοτικό Κήπο

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣΜε αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστολόγιο σχετικά με το Δημοτικό Κήπο, ο Δήμος Κοζάνης επιθυμεί να εκφράσει και δημοσίως ότι συμμερίζεται την αγωνία όλων των δημοτών μας που αγωνιούν για την τύχη αυτού του χώρου που άλλαξε τόσο πολύ την καθημερινότητά μας.

Παρόλο των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται λόγω της μείωσης του ποσού χρηματοδότησης της Σ.Α.Τ.Α (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) όπου εντάσσονταν εργασίες, όπως η συντήρηση τέτοιων χώρων, και τους όποιους περιορισμούς αυτό προκαλεί στην βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Κήπου, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι καταβάλλεται από πλευρά μας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτέλεση βασικών εργασιών ώστε η εικόνα του χώρου να παραμένει πάντοτε αξιοπρεπής.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η κουρά του χλοοτάπητα και η λίπανσή του, το κλάδεμα θάμνων και ο προληπτικός ψεκασμός ορισμένων δένδρων με την εθελοντική συνεργασία επαγγελματία πρασίνου. Επίσης θα φυτευτούν με λουλούδια της άνοιξης και διάφορα παρτέρια. Παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες της συντήρησής του για ολόκληρο το έτος 2012.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι φαίνεται να υπάρχει διάθεση από μερίδα δημοτών μας να προσφέρουν βοήθεια και επειδή ένας τέτοιος χώρος προσφέρεται για δράσεις ομάδων, επιθυμούμε να παραθέσουμε συνοπτικά τις εργασίες –εξειδικευμένες και μη που απαιτεί ένας τέτοιος χώρος ετησίως:

Καθαρισμός των μαρμάρινων στοιχείων, πινακίδων και των τοίχων από τα γκράφιτι με ειδικό υγρό.
Βαφή των εσωτερικών και εξωτερικών τοιχίων για κάλυψη των ανεξίτηλων γκράφιτι και πιθανών αποχρωματισμών από τα χιόνια και τις υγρασίες. Συχνά απαιτείται και άλλη επεξεργασία πριν όπως ξύσιμο, στοκάρισμα κλπ.
Κοπή των άγριων χόρτων, με χορτοκοπτικό μηχάνημα (μεσινέζα), στους αδιαμόρφωτους χώρους μέχρι το Υπαίθριο Θέατρο, στα παρτέρια των εισόδων και πέριξ των παρτεριών με χλοοτάπητα όπου δεν μπορούν να κοπούν από τη χλοοκοπτική μηχανή.
Σκάλισμα των βραχόκηπων και συστάδων με θάμνους και λουλούδια προκειμένου να απομακρυνθούν τα αγριόχορτα, συλλογή και απόρριψή τους.
Κλάδεμα των θάμνων για διαμόρφωση σε διάφορες εποχές ανάλογα με το είδος και το σκοπό. Το κλάδεμα των μπορντούρων γίνεται με ειδικό βενζινοκίνητο ψαλίδι, αλλά τα υπολείμματα της κουράς συγκεντρώνονται με το χέρι προκειμένου να καθαρίσει ο χώρος και να απομακρυνθούν.
Κούρεμα του χλοοτάπητα με χλοοκοπτικό τρακτερ και χλοοκοπτικές μηχανές, συλλογή και απόρριψη των υπολειμμάτων κουράς.
Διαμόρφωση χωμάτων στα παρτέρια όπου φυτεύονται λουλούδια και φύτευση λουλουδιών την άνοιξη και το φθινόπωρο στον Δ. Κήπο και στην αυλή του Δ. Ωδείου.
Νέες φυτεύσεις θάμνων για αντικατάσταση χαλασμένων ή διαμορφώσεις μικρών χώρων που έμειναν ανεκμετάλλευτες.
Ψεκασμοί όταν υπάρχουν ασθένειες σε δένδρα και θάμνους και λίπανση του χλοοτάπητα και των φυτών.
Έλεγχος του αρδευτικού δικτύου και αποκατάσταση ζημιών σε μπεκ , σωλήνες κλπ.
Πότισμα με λάστιχο, βυτίο ή κουβάδες σε παρτέρια και φυτά όπου δεν υπάρχει εγκατεστημένο αυτόματο αρδευτικό σύστημα ή αυτό δεν είναι επαρκές για τις νέες φυτεύσεις π.χ. γύρω από την παιδική χαρά.
Πλήρωση των κενών των διαδρόμων με το ειδικό ασβεστολιθικό υλικό και πάτημα με μικρό οδοστρωτήρα.
Καθαρισμός των φρεατίων των διαδρόμων από σκουπίδια και φερτά υλικά, ώστε να λειτουργεί σωστά το σταγγιστήριο που υπάρχει από κάτω.

Όπως είναι φανερό, κάποιες από τις εργασίες αυτές απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές και άλλες όχι. Επιπλέον, ανάλογα με την εποχή και τις δραστηριότητες η ένταση και η συχνότητα των εργασιών αυτών ποικίλλει.

O Δήμος Κοζάνης είναι πάντοτε πρόθυμος να συζητήσει οποιαδήποτε ιδέα ή προσφορά δραστηριοτήτων από πλευράς εθελοντών ή άλλων επαγγελματιών και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να υποστηρίξει τις σχετικές δράσεις και εναλλακτικές ιδέες που θα βοηθήσουν στην ευρύτερη χρήση του Πάρκου και την προστασία του
Περισσότερα »

Πρυτάνεις προς Διαμαντοπούλου: «Ο χώρος της Παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν»

diamantopoulou_anna98679Έντονα αντέδρασαν οι πρυτάνεις σε σκληρά σχόλια της Άννας Διαμαντοπούλου για το θέμα του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση -που, σύμφωνα με τους ίδιους, είχε πει «πως αρνήθηκαν με θράσος χιλίων πιθήκων να τον εφαρμόσουν»- επιρρίπτοντάς της «απόλυτη αδιαφορία στη συστηματική καταστροφή των ελληνικών πανεπιστημίων». «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, λέγοντας πως ο χώρος της Παιδείας «αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν». Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής τις τελευταίες ημέρες, η Άννα Διαμαντοπούλου είχε αναφέρει ότι ως «μεγαλύτερη νίκη του νόμου το γενικό ξεσήκωμα και το μήνυμα που δόθηκε από την ελληνική κοινωνία» ότι κανείς υπουργός δεν μπορεί να κάνει το χατίρι των πρυτάνεων. Οι πρυτάνεις, ανέφερε, «θράσος 1000 πιθήκων, ακόμα και σήμερα, λένε ότι αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, δεν θα τον εφαρμόσουν». Στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος Πρυτάνεων επισημαίνει: «Σχετικά με την πρόσφατη δημόσια αναφορά της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου (κατά τη διάρκεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ, με τον κ. Ευαγγελάτο, 24/4/2012) στους πρυτάνεις των ελληνικών ΑΕΙ, οι οποίοι παρομοιάζονται με πιθήκους, έχουμε να δηλώσουμε ότι ελάχιστους πλέον ξενίζει η συμπεριφορά της». Και συνεχίζουν: «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι ύβρεις γίνονται παραληρηματικές. Στην αριστοκρατικού τύπου αλαζονεία απλά ήρθε να προστεθεί η αγένεια ως δήθεν ευφυολογία. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι κατανάλωσε όλη την ενέργειά της στο υπουργείο Παιδείας μόνον στην πολύ επιτυχημένη πράγματι επικοινωνιακή της στρατηγική, επιδεικνύοντας παράλληλα απόλυτη αδιαφορία τόσο για τη συστηματική καταστροφή των ελληνικών Πανεπιστημίων όσο και για τις πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της ανάπτυξης της χώρας μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου των Ελλήνων πανεπιστημιακών». «Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ως υπουργός στην κατεδάφιση όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να εγκαταλείψει την ιδέα ότι είναι ο Άτλαντας που κουβαλάει στους ώμους της την ελληνική Παιδεία. Να είναι βέβαιη ότι ο χώρος της Παιδείας αισθάνεται πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν» καταλήγουν οι πρυτάνεις. trelokouneli.gr

Περισσότερα »

Σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας

velventos_klassikiΤριήμερο σεμινάριο με θέμα «Μαζικά μέσα επικοινωνίας και περιβάλλον» διοργανώνει από σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου έως την Κυριακή 29 Απριλίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού – Σιάτιστας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες». Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στη Σιάτιστα, την Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ, το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι. ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Περισσότερα »

Νεράιδα - Επιστολή προς στους Υποψήφιους των Βουλευτικών Εκλογών 2012

Στα πλαίσια της Προστασίας του Περιβάλλοντος , της Φυσικής Ομορφιάς της Νεράιδας και της προσπάθειας να διατηρηθεί η Νεράιδα Καθαρή .
Σας παρακαλώ και σας προτείνω, για την έντυπη προβολή σας και για την αποφυγή της αφισορρύπανσης , να χρησιμοποιήσετε κινητά πλαίσια τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικό κεντρικό χώρο .
Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας
Δήμου Σερβίων-Βελβεντού
Περισσότερα »

Κεντρική ομιλία του ΚΚΕ την Κυριακή 29/04 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην κ. πλατεία Πτολεμαΐδας, ώρα 8μμ. Ομιλητής: Σωτήρης Ζαριανόπουλος (Υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης,μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕκαι Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Περισσότερα »

4η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πλατανόρρευμα Κοζάνης

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων <<¨Άγιοι Ανάργυροι>>με τον Μορφωτικό Σύλλογο Πλατανορρεύματος διοργανώνει την 4η Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Κοζάνης <<ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ>> την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 από τις 9:00 – 13:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορρεύματος. Μη διστάζεις. Δώσε λίγο Αίμα. Χάρισε τη χαρά της Ζωής!
Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή Κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης. Είναι ασφαλές και εύκολο να δίνεις Αίμα; Ναι, είναι! Οι περισσότεροι υγιείς Άνθρωποι 18-65 ετών μπορούν να δίνουν Αίμα κάθε τρεις μήνες. Όταν δίνεις μια μονάδα Αίματος, ο οργανισμός σου το αναπληρώνει πολύ γρήγορα. Δεν θα αρρωστήσεις δίνοντας Αίμα. Μπορείς όμως να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους να γίνουν καλά! Σας περιμένουμε την Κυριακή 29Απριλίου Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι: 1.Να αισθάνεστε καλά 2.Να είστε ξεκούραστοι 3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.
Περισσότερα »

Πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας για την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολ/δας, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.

10:00 Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης

10:15 Κεντρική ομιλία

10:30 Ανάγνωση Ψηφίσματος

10:45 Κατάθεση Στεφάνων

11:00 Λήξη τελετής

Περισσότερα »

Με την ανάγνωση του διηγήματος «Στην Κοζάνη» ξεκίνησε μελωδικά το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης

Με την ανάγνωση του διηγήματος της Ιουλίας Δ. Δραγούμη για την απελευθέρωση της Κοζάνης, από τη Φωτεινή Χατζάρα, και τη μελωδική συνοδεία των αδερφών Τανή, ξεκίνησε με τον πλέον όμορφο τρόπο -και επίσημα σήμερα το βράδυ- το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και τεχνών του Λόγου, στην Κοζάνη. Το Διεθνές Φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος και το ΔΗΠΕΘΕ και στα πλαίσιά του θα διοργανωθούν σημαντικές εκδηλώσεις!

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ανάγνωσης του διηγήματος «Στην Κοζάνη» από τη φωνή της Φωτεινής Χατζάρα (συνοδεία της Δώρας Τανή-βιολοντσέλο και της Χριστίνας Τανή- φλάουτο) έγινε στη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, ενώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίστηκε με την ανάγνωση παραμυθιών στο bar Gallery («Από τη Καραϊβική στην Πολωνία. Μουσικές, παραμύθια, τραγούδια και ιστορίες» με την Μάγδα Γκόρσκα και τον Σερζ Τομάς).

kozanimedia.gr

Περισσότερα »

Εκλογές χωρίς ντιμπέιτ

Εκλογές χωρίς ντιμπέιτ

Για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι πλέον ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν επί αυτού.

Εκλογές χωρίς τηλεοπτικές κόντρες των πολιτικών αρχηγών , αφού κατέληξε σε αδιέξοδο η Διακομματική Επιτροπή τα ντιμπέιτ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρήκαν ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι πλέον ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν επί αυτού.

Από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη έγινε γνωστό ότι το κόμμα του επέμεινε στην πρόταση για δύο τηλεμαχίες μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και δύο τηλεμαχίες μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Σαλαγιάννης κατηγόρηση τη ΝΔ ότι «κρύφτηκε» πίσω από τη διαδικασία, για να μην υπάρξει συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μουρούτης από την πλευρά του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο μεταξύ των δύο αρχηγών, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι δημοκρατικό», ενώ αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα δήλωσε ότι «ήθελαν διάλογο χωρίς κανόνες», που θα είχε ως αποτέλεσμα μία τηλεοπτική «σούπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε ότι η συζήτηση και κυρίως η αντιπαράθεση για το debate υποτιμά και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού», ανέφερε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης. «Αλίμονο για τους εργαζόμενους που περιμένουν το δίλεπτο και την ατάκα ενός πολιτικού αρχηγού για να μάθουν ποιο κόμμα εκφράζει τα συμφέροντά τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι πρότεινε «αν γίνει ντιμπέιτ να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί και να απαντούν στην ίδια ερώτηση, για να μη γίνονται οι παράλληλοι μονόλογοι που όλοι λοιδορούν εκ των υστέρων». Ακόμη πρότεινε οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν να οριστούν από την Ενωση Συντακτών.

Τη θέση του για οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των επικεφαλής των κομμάτων επανέλαβε στη Διακομματική ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά λήξη της συνεδρίασης, έβαλε κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επισημαίνοντας πως η στάση τους απέδειξε ότι δεν θέλουν καθόλου διάλογο και επιχειρούν απλά να φορτώσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Ο πολιτικός σχηματισμός ζήτησε επίσης την αποκατάσταση της ισοτιμίας στην παρουσίαση των κομμάτων, υποστηρίζοντας πως σε μερικά ιδιωτικά κανάλια έχει παραβιαστεί βάναυσα σε όφελος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ακόμη έθεσε ζήτημα της λήψης μέτρων για την άρτια διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών καθώς και την ανάγκη διακομματικού ελέγχου της ηλεκτρονικής καταγραφής και συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Έλληνες απαιτούν σήμερα να μάθουν ποιό είναι το σχέδιο του κάθε κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυστυχώς, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς -αδιόρθωτοι μέχρι την τελευταία στιγμή- αποδεικνύουν ότι δεν παίρνουν το μήνυμα της κοινωνίας, αποφεύγοντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε έναν οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο. Οι δυο αρχηγοί προτιμούν να τάξουν "λαγούς με πετραχήλια" από την ασφάλεια του εκλογικού μπαλκονιού, παρά να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ο Τέρενς Κουίκ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε «να γίνει το "ντιμπέιτ" και να αποφασίσουν οι δημοσιογράφοι για το χρόνο και τους κανόνες του και όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει η θέση του να μείνει κενή».

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε να συμφωνήσουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία χωρίς την εκπροσώπηση των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράστηκε η διαφωνία για τα ντιμπέιτ και ζητήθηκε ισότιμη αντιμετώπιση και προβολή των κομμάτων.

Ευ. Βενιζέλος: Φοβική συμπεριφορά του Αντ. Σαμαρά

Εντονότατες επικρίσεις κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επιρρίπτοντάς του πλήρως την ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει προκύψει σχετικά με το θέμα των τηλεμαχιών. Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε πρωτοφανή τη συμπεριφορά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίευσης ο κ. Σαμαράς με προσχηματα και υπεκφυγές εμφανίζεται να αποφεύγει το διαλογο, υπονομεύοντας μια δημοκρατική διαδικασία. Όπως ανέφερε, η συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ δεν είναι αλλαζονική, όπως την είχε χαρακτηρίζει προ ημερών, αλλά φοβική και υπονομεύει τη δημοκρατία.

Γ. Μιχελάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε συμφωνία

«Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης, «έθεσε το θέμα της διεξαγωγής ντιμπέιτ στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία».

*imerisia

Περισσότερα »

Η εντοπιότητα δεν αποτελεί πλέον κριτήριο πρόσληψης

Η ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζει θετικό βήμα την κατάργηση της εντοπιότητας

Βαθύτατη ικανοποίηση του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς παύει πλέον η δυσμενής μεταχείριση πολιτών άλλων κρατών της ΕΕ, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζει θετικό βήμα την κατάργηση της εντοπιότητας, που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι κινείται στην κατεύθυνση όσων είχε διαπιστώσει σε ειδική έκθεσή του ήδη από το 2009, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι με τη νέα ρύθμιση γίνεται πιο ορθολογικό το σύστημα προσλήψεων και προσαρμόζεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση: α) Καταργείται η προσαύξηση της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εάν είναι δημότες Δήμων που ανήκουν σε παραμεθόριες περιοχές ή δημότες Δήμων με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Η κατάργηση της προσαύξησης δεν αφορά μόνο τους δημότες αλλά όλους τους μόνιμους κατοίκους. Συνεπώς, οι πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, εφόσον βέβαια πληρούν και τις άλλες προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς να υφίστανται διακριτική μεταχείριση λόγω της ιθαγένειάς τους. β) Επίσης, στις διαδικασίες πρόσληψης βάσει προτεραιότητας καταργείται η προσαύξηση των 150 μορίων, για τους υποψηφίους που είναι δημότες του Δήμου που τις διενεργεί. Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της διάταξης, την προσαύξηση λαμβάνουν μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι (και όχι αποκλειστικά οι δημότες) των Δήμων παραμεθόριων περιοχών και Δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων.

24h NewsRoom

Περισσότερα »

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ /ΛΑΕ για το έτος 2012, ξεκινάει την 25η Απριλίου 2012 και λήγει την 25η Μαΐου 2012.

Οι αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το έτος 2012, περιλαμβάνουν:

Α. Προγράμματα Τουρισμού με δύο επιλογές: 8ημερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές

Β. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων

Δικαιούχοι των ανωτέρω προγραμμάτων είναι οι ακόλουθοι:

  1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
  2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
  3. Οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.
  4. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι- παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
  5. Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ο Δικαιούχος που προσέρχεται στο Κ.Ε.Π. προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2012, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσει:

α) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, τα οποία θέλει να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του), θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β) Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών.

γ) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.

δ) Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ- χήρες ή και ορφανά, θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εξουσιοδότηση είναι υποχρεωτική όταν υποβάλλεται αίτηση από τρίτο πρόσωπο.

Περισσότερα »

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Από τη ΔΕΗ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι : Την Κυριακή 29-4-2012 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 07:30 έως 14:30 στους οικισμούς Πτελέας, Οινόης, Παλιό Κλείτος, Ακρινή, Άγιος Δημήτριος, Ρυάκιο, Τετράλοφος, Γαλάνη, Κοιλάδα, Καπνοχώρι, Λεβέντης, 2 πρώτες Σήραγγες Εγνατίας τμήμα Πολυμύλου-Βέροιας, Ασβεστοποιία Τσαβδαρίδης.

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση ενδεχομένως και νωρίτερα. Γι’ αυτό τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Περισσότερα »

Στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών ο δρόμος Κοζάνη-Λάρισα

Στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα εντάσσεται o δρόμος Κοζάνης-Λάρισας, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση κατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα Κοζάνης-Λάρισας, ο οποίος θα άρει τη συγκοινωνιακή απομόνωση της Δυτικής Μακεδονίας προς τη Θεσσαλία, τόνισε ο κ. Μαλούτας

σε δηλώσεις του σημειώνοντας παράλληλα ότι αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα. Υπογράμμισε ακόμα ότι έτσι ικανοποιειται ένα χρόνιο αίτημα της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η ένταξη του τμήματος Κοζάνης –Λάρισας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών ,σε συνδιασμό με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που αποκτά το έργο ,αίρει και το τελευταίο εμπόδιο για την επικοινωνία της περιοχής μας με την υπόλοιπη χώρα.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Περισσότερα »

Ημερίδα για το Γκότζι Μπέρρυ στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας Κοζάνης στις 20 Μαΐου

berry_goji976Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας Κοζάνης Ημερίδα με θέμα: "Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του". Πρόκειται για μία ξεχωριστή ημερίδα στην οποία εκτός από την καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρρυ θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για τη βιολογική καλλιέργειά του φυτού, τη χρήση του ατταπουλγίτη στην καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρρυ και των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ), τα ερευνητικά αποτελέσματα των καρπών του κλπ. αλλά και άλλες άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις όπως θα διαπιστώσετε από τα συνημμένα αρχεία. Την ημερίδα διοργανώνουν οι: Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) Δήμος Βοΐου Κοζάνης Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να προβούν σε προεγγραφή. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται στα 10€. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όσοι δεν προβούν εγκαίρως σε προεγγραφή. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ινστιτούτου στο 2461 0 26622 για δηλώσεις συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο ipadm.gr

Περισσότερα »

Εκδήλωση του Τομέα Ηλεκτρολόγων στο 1ο ΣΕΚ, 1ο ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. Κοζάνης

kozani_zografiaΣτο πλαίσιο δραστηριοτήτων που προγραμματίστηκαν από το 1ο ΣΕΚ, 1ο ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. Κοζάνης με στόχο την εναρμόνιση της παρεχόμενης γνώσης με τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Τομέα Ηλεκτρολόγων την Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012, από τις 11:45 π.μ. έως τις 14:10 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης. Το θέμα που θα αναπτυχθεί στην εκδήλωση είναι: «Οι Εξελίξεις της τεχνολογίας στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Φωτοβολταΐκά Συστημάτα». Ομιλητές θα είναι οι: 1. κ. Γαύρος Κωνσταντίνος, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, επίκουρος καθηγητής τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, 2. κ. Στημονιάρης Δημήτριος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, καθηγητής Εφαρμογών τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, 3. κ. Τσιαμήτρος Δημήτριος, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Α.Π.Θ., επιστημονικός συνεργάτης τμήματος Ηλεκτρολογίας ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας. Η εκδήλωση οργανώνεται και συντονίζεται από τον Τομέα Ηλεκτρολόγων του 1ου ΣΕΚ, του 1ου ΕΠΑΛ Κοζάνης και της ΕΠΑΣ Κοζάνης, με έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Α΄ τάξης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Β΄και Γ΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολόγων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κοζάνης και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Α΄και Β΄ τάξης του τομέα Ηλεκτρολόγων της ΕΠΑΣ Κοζάνης.

Περισσότερα »

Εύα Αμπάζη: Γνωριμία με τους δημοσιογράφους με …ούζο και συζήτηση!

Συνάντηση γνωριμίας, με τους δημοσιογράφους της περιοχής, με …ούζο και ψαρομεζέδες, με αφορμή την εκλογική περίοδο που διανύουμε, είχε η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και νεαρή αρχιτέκτοντας Εύα Αμπάζη. Η συνάντηση έγινε σε χαλαρό κλίμα, σήμερα το μεσημέρι στην ψαροταβέρνα το «Πέλαγος».

Ήταν μια πρώτη συζήτηση γνωριμίας της ίδιας με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται στο προσκήνιο…

kozanimedia.gr

Περισσότερα »

Ενισχύσεις 50 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενισχύσεις 50 εκατ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Το εύρος των σχεδίων κυμαίνεται από 35.000 – 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% για ολόκληρη την Επικράτεια

Ενισχύσεις 50% σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν προϊόντα σε ξένες αγορές φέρνει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ». Ο προϋπολογισμός είναι 50 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, άμεσα αναμένεται να προχωρήσει στη σχετική δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας υφιστάμενων μεταποιητικών, κυρίως Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, ως κεντρικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της οικονομίας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην ενίσχυση ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων με έμφαση στη σύζευξη μεταποιητικών δραστηριοτήτων με δραστηριότητες εξωστρέφειας και προβολής σε διεθνείς αγορές, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών και οικονομιών κλίμακας.

Δικαιούχοι είναι:

  1. Υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν κλείσει τουλάχιστον δύο διαχειριστικές χρήσεις καθώς και υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις υπό τον όρο ουσιαστικής συνεργασίας με τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  2. Υφιστάμενες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις υπό το όρο ουσιαστικής συνεργασίας με τουλάχιστον δύο μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.
  3. Φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στις επιλέξιμες δραστηριότητες ανεξαρτήτως υπάρχουσας ή μη επιχειρηματικής εμπειρίας ή δραστηριότητας.

Τα επενδυτικά σχέδια που ενισχύονται είναι:

Α. επενδυτικά σχέδια τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων περιορισμένης έκτασης μεταποιητικών ενεργειών. Το εύρος των σχεδίων κυμαίνεται από 35.000 – 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% για ολόκληρη την Επικράτεια

Β. επενδυτικά σχέδια τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση της εξωστρεφούς εικόνας και δραστηριότητας της επιχείρησης σε συνδυασμό με ενέργειες όπως:

  1. Παραγωγή και προώθηση νέων ή διαφοροποιημένων προϊόντων ή και υπηρεσιών.
  2. Εξυπηρέτηση υποχρεώσεων επιχειρηματικής υπεργολαβίας.
  3. Ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων / προϊόντων / υπηρεσιών.
  4. Διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης της επιχείρησης.
  5. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων πράσινης επιχειρηματικότητας ή δραστηριοτήτων ανακύκλωσης.

Εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοτυπιών και καινοτομιών (τεχνολογικών και μη τεχνολογικών) στην παραγωγική διαδικασία. Το εύρος των σχεδίων είναι 50.000 - 650.000 ευρώ με ποσοστό Δ.Δ. ανάλογα με τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων για τις δαπάνες που υπάγονται στον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό (ΓΑΚ) και 50% για τις δαπάνες που υπάγονται στον De Minimis

Οι επιλέξιμες ενέργειες και δαπάνες είναι:

  1. Μηχανολογικός Εξοπλισμός και Εργαστηριακός Εξοπλισμός – Ειδικές Εγκαταστάσεις
  2. Ενέργειες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών
  3. Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας
  4. Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής σε αγορές – στόχους
  5. Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
  6. Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
  7. Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων.
  8. Ενέργειες μετεγκατάστασης μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Επιχειρηματικές Περιοχές (Ε.Π.)
  9. Ενέργειες Ανάπτυξης Πρωτοτύπων, Προτύπων και Τεχνικού Φακέλου
  10. Λειτουργικές Ενέργειες.

Το Έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα σχετικά έγγραφα του Προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΝ (www.ypoian.gr), της ΕΥΔ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, του ΕΣΠΑ (www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis) και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr).

Χρ. Κολώνας

Περισσότερα »

Παρουσίαση του βιβλίου: «Προσευχή για τις καινούργιες πατρίδες» του Μιχάλη Μπουρνατζίδη

Το βιβλιοπωλείο ‘ΑΣΙΑΝΟΣ’ σε συνεργασία με την Θρακική Εστία Εορδαίας, σας προσκαλούν την Πέμπτη 17 Μαΐου στη συνεδριακή αίθουσα ‘ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ’, της Έκθεσης ‘ΕΟΡΔΑΙΑ 2012’, στις 6 το απόγευμα, στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Μιχάλη Μπουρνατζίδη : ‘Προσευχή για τις καινούργιες πατρίδες’.

Περισσότερα »

Φ.Κουβέλης: Νέο "οχι" σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Φ.Κουβέλης: Νέο  οχι  σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σε περίπτωση που έρθει η ΔΗΜΑΡ τρίτο κόμμα και λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα κρατήσει την εντολή και θα την αξιοποιήσει, αλλά και ότι θα στραφεί στα κόμματα της Αριστεράς στη διερευνητική διαδικασία.

Απορρίπτει εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σε περίπτωση που έρθει η ΔΗΜΑΡ τρίτο κόμμα και λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα κρατήσει την εντολή και θα την αξιοποιήσει, αλλά και ότι θα στραφεί στα κόμματα της Αριστεράς στη διερευνητική διαδικασία.

*imerisia

Περισσότερα »

29+5 κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές

29+5 κόμματα συμμετέχουν στις εκλογές

Είκοσι εννέα κόμματα κατέθεσαν συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών, 18 κόμματα υπέβαλαν λίστες Επικρατείας, ενώ πέντε κόμματα είναι περιορισμένης «εμβέλειας»

Είκοσι εννέα κόμματα κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, ενώ 18 κόμματα υπέβαλαν λίστες υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, συνδυασμοί υποψηφίων σε όλη τη χώρα υπέβαλαν τα ακόλουθα κόμματα (τα 18 πρώτα και για βουλευτές επικρατείας): ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ., Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Συμμαχία, Κοινωνική Συμφωνία, Οικολόγοι Πράσινοι, «Όχι» Δημοκρατική Αναγέννηση-Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία, Λαϊκός Σύνδεσμος ? Χρυσή Αυγή, Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνία, Δημιουργία ξανά, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ (μ-λ)-(Μ-Λ) ΚΚΕ, ΟΑΚΕΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, Κίνημα δεν πληρώνω, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ ? Τροτσκιστές, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ΟΚΔΕ Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστικών Ελλάδας, Κόμμα Φιλελευθέρων.

Πιο περιορισμένα (σε υποψηφίους και περιφέρειες) συμμετέχουν τα κόμματα Αξιοπρέπεια, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι, Παναθηναϊκό Κίνημα και με ένα υποψήφιο το Δημοβούλιο Πολιτών-(Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη.

Στο μεταξύ εγκυκλίους απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες για την πιστή εφαρμογή της εκλογικής νομοθεσίας, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών και το επιβαλλόμενο, προς το συμφέρον του τόπου, ήρεμο κλίμα. Παράλληλα δίνει οδηγίες προς εφόρους, δικαστικούς αντιπροσώπους, αστυνομικές αρχές για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο Ι. Τέντες ζητά από τους εισαγγελείς να μεριμνήσουν για την έγκαιρη επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους και προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ επισημαίνει ότι η επίδοση των διορισμών -αν αυτό είναι αναγκαίο- μπορεί να συνεχιστεί τα Σάββατα και τις Κυριακές. Αν για οποιονδήποτε λόγο καταστεί αδύνατη η επίδοση διοριστηρίου εγγράφου, ο δικαστικός επιμελητής θα συντάσσει επί του σώματος του διοριστηρίου εγγράφου βεβαίωση για το λόγο που δεν έγινε η επίδοση, ενώ τη βεβαίωση θα υπογράφει ο δικαστικός επιμελητής (με ευανάγνωστο το όνομά του), αφού θέσει και τη χρονολογία συντάξεως της επίμαχης βεβαίωσης.

Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των δικαστικών αντιπροσώπων οι οποίοι δεν θα εμφανιστούν στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν, πρέπει τα αποδεικτικά επιδόσεων των διοριστηρίων να κρατηθούν στις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Υλικό Δεν πρέπει να παραλείψουν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών να φροντίσουν, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αστυνομικούς Διευθυντές της περιφέρειάς τους, για την ασφαλή φύλαξη και διακίνηση του εκλογικού υλικού (σάκων, εκλογικών καταλόγων, ψηφοδελτίων κ.λπ.), προσθέτει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Τέντες τονίζει ότι οι εισαγγελείς, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, πρέπει εγκαίρως να προβούν στις δέουσες ενέργειες, έτσι ώστε κατά την ημέρα των εκλογών να εντοπιστούν αμέσως τα εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει μεταβεί ο δικαστικός αντιπρόσωπος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανοίξουν οι κάλπες.

Οι αστυνομικές αρχές πρέπει την 6η Μαΐου του 2012 να διαθέσουν περιπολικό και δύο αστυνομικούς, προκειμένου να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους, για να διαπιστώσουν εάν κάποιος δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μεταβεί σε αυτά ή για κάποιους λόγους δεν είχε αρχίσει η εκλογική διαδικασία.

Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι αστυνομικοί πρέπει αμέσως να ενημερώσουν τον αρμόδιο έφορο δικαστικών αντιπροσώπων και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος πρέπει με τη σειρά του να ενημερώσει τηλεφωνικά την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

*imerisia

Περισσότερα »

Εκλογές Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοϊου την Κυριακή 29 Μαϊου

voio_triantafila3463Ανακοινώνεται οτι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συνεταιρισμού Αρωματικών Φυτών Βοΐου θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαΐου 2012 στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην Κοζάνη στην οδό Προύσσης 2 κατά τις ώρες 11πμ με 1μμ. Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στο Συνεταιρισμό και για συμμετοχή στις αρχαιρεσίες καθώς και όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, καλούνται να επικοινωνούν με το 6980337157 ή με το info@kozaniroses.gr.

Περισσότερα »

Η Ιντερπόλ φέρνει στην Ελλάδα το Μάκη Ψωμιάδη

Η Ιντερπόλ φέρνει στην Ελλάδα το Μάκη Ψωμιάδη

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της γείτονος έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, στις 2 μετά το μεσημέρι, το κλιμάκιο της Interpol στη ΠΓΔΜ θα παραδώσει στα σύνορα (Εύζωνες) τον Μάκη Ψωμιάδη, στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της γείτονος έκανε τελικά δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη, που είχε υποβάλλει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Περισσότερα »

Εκδήλωση τιμής προς τους πεσόντες Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς και Άγγλους στρατιώτες(φωτογραφικό υλικό)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣΕκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς και Άγγλους στρατιώτες που κατά τη διάρκεια του 1ου και 2ου Παγκόσμιου Πολέμου υπερασπίστηκαν τα δίκαια των Ελλήνων διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Ξυνό Νερό, του Δήμου Αμυνταίου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ

Περισσότερα »

Ενημέρωση της Δημάρχου Εορδαίας για τα θέματα της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Μπίγγας και Σοφοκλής Σιδηρόπουλος σε μια προσπάθεια στήριξης των αγροτών της περιοχής και προώθησης των αιτημάτων τους, επισκέφθηκαν τη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαϊδας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των ελέγχων και της απόδοσης του Φ.Π.Α. στους αγρότες, ενώ επανέφεραν και το φλέγον ζήτημα της κατάργησης των υπηρεσιών της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας.

Τους εκπροσώπους του δήμου υποδέχθηκε η προϊσταμένη της ΔΟΥ κ. Δάγκαλη και τους ευχαρίστησε για την έως τώρα συνεργασία, ενώ υποσχέθηκε την προώθηση των θεμάτων των αγροτών.

Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου σε ότι αφορά στο θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας «η πορεία των εξελίξεων, η δυσλειτουργία και η ταλαιπωρία των πολιτών δικαιώνει περίτρανα τις διεκδικήσεις του δήμου Εορδαίας και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου προς την κατεύθυνση της διατήρησης των υπηρεσιών. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να διατηρήσει τη ΔΟΥ για το κράτος, τον πολίτη και τον επιχειρηματία». Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου «μετά τις εκλογές θα παρέμβουμε για να καταθέσουμε τα επιχειρήματα μας και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για να ακουστούν όλα αυτά και να στηρίξουμε τον τόπο και τη χώρα που υποφέρει από τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Η διευθύντρια της υποδιεύθυνσης φορολογίας της ΔΟΥ Τζένη Κατσιάνα σε ότι αφορά στην επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Εορδαίας στις 31/12/2012, όπως ορίζεται βάσει του μνημονίου, τόνισε ότι «η Πτολεμαϊδα έχει ισχυρή επιχειρηματική τάξη, και μια ισχυρή ΔΟΥ στην οποία υπάγονται πολλές επιχειρήσεις» και κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες να συμβάλλουν στον αγώνα για τη διατήρησή της.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανος Μπίγγας για το θέμα των αγροτών τόνισε ότι «προσπαθούμε να στηρίξουμε τους αγρότες στη γενικότερη κρίση και για το λόγο αυτό κάναμε την επίσκεψη στη ΔΟΥ για να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα», ενώ ο αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δήλωσε πως «υπήρξε δέσμευση σύντομα να εξυπηρετηθούν οι αγρότες με απόδοση ΦΠΑ κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ και να επιταχυνθούν οι έλεγχοι, ενώ κάλεσε τις ενώσεις να φέρουν τα σχετικά τιμολόγια».

Περισσότερα »

Εταιρεία αστρονομίας και διαστήματος:Βραδιά παρατήρησης του έναστρου ουρανού το Σάββατο 28 Απριλίου

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ παραρτήματος Κοζάνης,διοργανώνει βραδιά παρατήρησης του έναστρου ουρανού, με τηλεσκόπια των μελών της εταιρείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 21:00 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης (το θεατράκι πάνω από το στρατιωτικό γήπεδο).
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους και η είσοδος είναι δωρεάν.
Περισσότερα »

Καστοριά:Ανησυχητική η κατάσταση του μεταβυζαντινού Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία στον Γράμμο

agios-zaxarias-grammosΑνησυχητική είναι η κατάσταση του παλιού μεταβυζαντινού ναού του Αγίου Ζαχαρία Γράμμου, που βρίσκεται δίπλα στο εγκαταλελειμμένο χωριό Λιανοτόπι.

Είναι μονόχωρος καμαροσκέπαστος, συνεπτυγμένος σταυροειδής με τρούλο. Μοναδικός στο είδος του μιας και που γλίτωσε του εμφυλίου πολέμου.

Πηγή:sentra.com.gr

Αν και πρόσφατα έγιναν τοιχία προστατευτικά και πλακόστρωση γύρω από το ναό, δυστυχώς το πίσω μέρος αυτών έπεσε και ο ναός έχει γεμίσει νερό, τόσο που να θυμίζει πισίνα.

Ευτυχώς οι τοίχοι του ναού παραμένουν άθικτοι για την ώρα, όμως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δράσουν σύντομα για να μην υπάρξουν περαιτέρω ζημιές - κατάρρευση του ναού.
Περισσότερα »
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top