VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε τεντωμένο σχοινί οι κυβερνητικοί εταίροι


«Αγκάθι» το χαράτσι της ΔΕΗ

Η πλέον κρίσιμη είναι η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, δεδομένων των διαφωνιών που εκφράζονται ανοιχτά και εμφατικά από τα τρία κομματικά επιτελεία.

Μοναδικό σημείο συναντίληψης των κ.κ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη για την ώρα αναδεικνύεται το πρόγραμμα κινητικότητας που, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διακινούνται από όλες τις πλευρές των κυβερνητικών εταίρων, δείχνει να αποτελεί μαχητό σημείο απέναντι στις διεκδικήσεις της τρόικας. Τίποτα βέβαια δεν είναι ακόμη διασφαλισμένο καθώς δε λείπουν οι φωνές από το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο που εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποδοχή του προγράμματος από τους τροϊκανούς.

Το θέμα που εξελίσσεται σε πραγματικό αγκάθι για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης είναι η πληρωμή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ για τρίτη συνεχή χρονιά. Ως προς αυτό, από την Αγ. Κωνσταντίνου διαμηνύουν ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που προωθηθεί σχετική ρύθμιση από την Βουλή, η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει.

Συνεργάτες του κ. Κουβέλη μάλιστα σημειώνουν την επιμονή του να εφαρμοστεί άμεσα ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα, αλλά και την εκτίμησή του ότι ο χρόνος επαρκεί ως το Μάιο προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού μηχανισμού μέσω των ΔΟΫ.

Κατά πληροφορίες, η στάση αυτή έχει ενοχλήσει την Ιπποκράτους, όπου θεωρούν ότι η ΔΗΜΑΡ μετέχει alacarte στην τρικομματική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας τη στάση του τρίτου κυβερνητικού εταίρου σε προηγούμενες ψηφοφορίες, παλαιότερα για τα εργασιακά και μόλις πριν λίγα 24ωρα για το σχέδιο Αθηνά. Και στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε τάσσονται υπέρ ενός ενιαίου φόρου για ακίνητα, δείχνουν όμως να πείθονται από την αδυναμία στην παρούσα φάση, οργάνωσης ενός επαρκούς εισπρακτικού μηχανισμού, εξίσου αποτελεσματικού με της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι σε διαρροές από την Ιπποκράτους χθες, εκφραζόταν ξεκάθαρα δυσαρέσκεια για την ανισομερή κατανομή ευθυνών μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με τη χαρακτηριστική φράση «οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να μοιράζονται δίκαια το κόστος και το όφελος. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν θα σηκώσει πάλι βάρη που δεν του αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, είναι απορίας άξιον το πόθεν προκύπτει η διαπίστωση ότι η πρόσφατη, μυστική συνάντηση Βενιζέλου- Κουβέλη αναθέρμανε –έστω και ως ένα βαθμό- τις σχέσεις των δύο εταίρων.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top