VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πρώτο μέλημα ο συμψηφισμός του ΦΠΑ για επιχειρήσεις


Μια ρύθμιση που θα φέρει ανακούφιση στους προμηθευτές και αναχόδους έργων

Προτεραιότητα στο θέμα του συμψηφισμού των ποσών ΦΠΑ, που χρωστούν οι επιχειρήσεις προς το Δημόσιο, με ΦΠΑ που τους οφείλει ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, αλλά και στον συμψηφισμό των οφειλών των ιδιωτών με τις αντίστοιχες οφειλές ολόκληρου του δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμοι κ.α.) δίνει η Κυβέρνηση.

Όπως  δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας η εφαρμογή της ρύθμισης του συμψηφισμού  θα συμβάλει:

-Στον εξορθολογισμό της διαδικασίας καταβολής του ΦΠΑ που αφορά σε δημόσια έργα.

-Στην ανακούφιση των ιδιωτών-προμηθευτών και αναδόχων έργων του Δημοσίου.

-Στην αποκατάσταση της συνεπούς συμμόρφωσης του Δημοσίου.

-Στην βελτίωση των προσφορών των τρίτων κατά τη διαδικασία ανάθεσης.

-Στην αύξηση των εσόδων.

-Στην καταγραφή των τιμολογημένων υποχρεώσεων όλων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και στην ευχερή παρακολούθηση των ληξιπροθέσμων τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

-Στην συνεπέστερη ανάληψη δεσμεύσεων και στην παρακολούθηση των πληρωμών από μέρους των Φορέων.

Ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε πως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναμφίβολα, απαιτείται συντονισμός πολλών υπηρεσιών. «Επισπεύδουμε τις ενέργειες και προσδοκούμε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προωθήσουμε την σχετική διάταξη», τόνισε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών. 
* newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top