VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Χειμώνας με αιθαλομίχλη και ο φετινός


Θα είναι αναπόφευκτη σύμφωνα με τους επιστήμονες

Χειμώνας με αιθαλομίχλη και ο φετινός Μπορεί ο καιρός να καθυστερεί το χειμώνα, αλλά όταν εκείνος τελικά έρθει, θα φέρει μαζί του -και πάλι- και την αιθαλομίχλη.

Στο φουλ αναμένεται να δουλέψουν και τον φετινό χειμώνα τζάκια και σόμπες, αφού το επίδομα θέρμανσης δε φαίνεται ότι μπορεί θα βοηθήσει τα νοικοκυριά ώστε να αγοράσουν πετρέλαιο, όπως εκτιμά η εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Η αιθαλομίχλη να ετοιμάζεται να κάνει την επανεμφάνισή της στα αστικά κέντρα, με τα πρώτα κρύα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ακόμη κι αν ληφθεί υπόψη το καλό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία θα θέσουν σε εφαρμογή ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχων όσον αφορά την καταλληλότητα των συσκευών θέρμανσης και καύσιμης ύλης, η αιθαλομίχλη δεν πρόκειται να εξαφανιστεί.

Αντιθέτως, οι εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων από τζάκια και σόμπες, ακόμη και στην περίπτωση που φέρουν τις καλύτερες προδιαγραφές, είναι 100 φορές μεγαλύτερες από αυτές που εκπέμπει ένας συμβατικός λέβητας πετρελαίου.

Στην αγορά επικρατεί... ασυδοσία σε 100 δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταία χρόνο σε 60 προϊόντα εναλλακτικών συσκευών θέρμανσης, το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 60%.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είναι αποδυναμωμένο, όπως και οι αρμόδιοι μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον γίνονται θυσία στις απαιτήσεις της τρόικας», καταλήγει το δημοσίευμα.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top