VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης στο συλλαλητήριο για ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ», Πτολεμαΐδα, Πέμπτη 26/06, 20.00


Ο Δήμος Κοζάνης καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής να δώσουν το «παρών», στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».

dimarxeio_kozanisΠρόκειται για ουσιαστική διάλυση και ακρωτηριασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καθώς σήμερα η ΔΕΗ δεν αποτελεί μονοπώλιο, αλλά ελέγχει το 65-70% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΑΔΜΗΕ οδεύει προς πώληση και με την επιχειρούμενη  δημιουργία της ΄΄μικρής ΔΕΗ΄΄, ενώ άλλο ένα 30% της επιχείρησης αποκόπτεται για να πωληθεί.
Απ’ την εναπομένουσα  ΔΕΗ θα πωληθεί ένα μετοχικό πακέτο ύψους 17%, ενώ με την προγραμματισμένη απόσυρση των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς το 2019 θα απομείνει ένα ελαχιστότατο ποσοστό ηλεκτροπαραγωγής κάτω από Δημόσιο έλεγχο.
Τι απομένει απ’ την άλλοτε ισχυρή ΔΕΗ; Με ποια εταιρεία θα στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τις ανάγκες τους για κοινωνικό τιμολόγιο; Με ποιο μηχανισμό θα υποστηρίξει το μειωμένο τιμολόγιο σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες; Πώς θα στηρίξει  την βιομηχανία και τις ανάγκες της, για ανταγωνιστικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας; Πώς θα απορροφήσει το υψηλό κοστολόγιο ηλεκτροδότησης των νησιών μας;
Πώς θα υπηρετήσει τα ζωτικά συμφέροντα της περιοχής όπως:                η αποκατάσταση των εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών, η παροχή Τηλεθέρμανσης, οι αποξηλώσεις ή επαναχρησιμοποίηση των ΑΗΣ όταν παύσει  η  λειτουργία τους, η αξιοποίηση και χρήση από την τοπική κοινωνία των υδάτων των  υδροηλεκτρικών έργων, η χρηματοδότηση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου της                        μεταλιγνιτικής περιόδου, η υποχρέωση καταβολής Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων,  η κάλυψη του «Εξωτερικού Κόστους» από τη λιγνιτική                    παραγωγή;
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η επιχειρούμενη δημιουργία νέας καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας συνιστά βίαιο ακρωτηριασμό της ΔΕΗ.
Δεν υπάρχει καμιά  αμφιβολία πως οι εξελίξεις αυτές κλονίζουν την βιωσιμότητα της Δυτικής Μακεδονίας και αμφισβητείται και υπονομεύεται το μέλλον της περιοχής μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, επειδή όλα τα παραπάνω αφορούν όλους τους Δημότες, σας καλούμε να παραβρεθείτε στο συλλαλητήριο  στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top