VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου ανακοίνωσε το ΙΚΙΛ


Το πολιτικό καθεστώς είχε εκλείψει εδώ και έναν αιώνα

Την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου ανακοίνωσε το ΙΚΙΛ Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που συνεχίζουν να πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το ΙΚΙΛ όρισε επίσης τον αρχηγό του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «χαλίφη» και άρα «ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο» τον κόσμο.

Το χαλιφάτο αυτό θα επεκταθεί στις περιοχές που έχει καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και το Ιράκ.

«Κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η "σούρα" (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων» ανακοίνωσε σε αυτό το ηχητικό ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ένας εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ.

Ο Αλ Μπαγκντάντι «αποδέχθηκε το διορισμό του με πίστη και υποταγή και έχει γίνει χαλίφης των μουσουλμάνων (σε ολόκληρο τον κόσμο), ανέφερε ο ίδιος.

Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.

Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι το χαλιφάτο αυτό ήταν «το όνειρο κάθε μουσουλμάνου» και «η επιθυμία κάθε τζιχαντιστή».*http://www.newsbeast.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top