VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Καρυπίδης vs Κυβέρνησης(του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Για πρώτη φορά στα χρονικά ήταν αισθητή η απουσία των Βουλευτών των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (εκτός του Τιμολέοντα Κοψαχείλη) από την ορκωμοσία Περιφερειάρχη ή Νομάρχη τα παλαιότερα χρόνια. Οι θέσεις ήταν κενές κάτι που καταδείκνυε ότι οι σχέσεις είναι προς το παρόν αγεφύρωτες και ότι οι προθέσεις και των δύο πλευρών είναι αρνητικότατες.
Η εξέλιξη της σύγκρουσης θα δείξει αν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο για την περιοχή. Αν συνεχιστεί η σκληρή αντιπαράθεση προφανώς θα έχει πολιτικό κόστος για το υπάρχον προσωπικό, γιατί πολύ απλά ο Θόδωρος Καρυπίδης θα κριθεί σε 5 χρόνια, ενώ οι Βουλευτές σίγουρα μέσα στο επόμενο χρόνο. Άρα, όχι μόνο δεν μπορούν να αδιαφορήσουν, αλλά τουναντίον να τρέξουν για να αποδείξουν ότι οι ίδιοι μπορούν να προσφέρουν πολλαπλάσια για την περιοχή. Από την άλλη το αρνητικό ίσως είναι η απομόνωση του νέου Περιφερειάρχη από κάθε πλεονέκτημα που θα πηγάζει από την κυβερνητική πολιτική, όμως πολιτικά το παιχνίδι θα το έχει κερδίσει.
Η μη προσέλευση των Υπουργών της περιοχής που καυτηριάστηκε από το νέο Περιφερειάρχη ήταν αναμφισβήτητα μια πράξη πολιτικής απρέπειας και αγένειας. Βέβαια, πριν και μετά τις εκλογές ο νέος Περιφερειάρχης είχε προκαλέσει τα δύο κυβερνητικά στελέχη της περιοχής να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, κάτι που όξυνε τις σχέσεις μεταξύ τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λοιδορούν την υπόσταση του νέου περιφερειακού συμβουλίου που ορκίστηκε χθες βράδυ.
Θόδωρος ΚαρυπίδηςΕκτός από την πρωτοφανή απουσία των στελεχών της κυβέρνησης, η χθεσινή ορκωμοσία ήταν διαφορετική ως προς την ουσία των ειρημένων σε σχέση με τις παλαιότερες. Ήταν η πρώτη που είχε επιθετική χροιά προς την κυβέρνηση, προς κυβερνητικά στελέχη, αλλά και οικονομικά συμφέροντα, αλλάζοντας στην κυριολεξία σελίδα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και καθιστώντας το θεσμό του Περιφερειάρχη καθαρά πολιτικό, χωρίς κανένα αυτοδιοικητικό στίγμα, κάτι το οποίο δικαιολογείται μεν λόγω της ιδιάζουσας πολιτικής κατάστασης, όμως δεν θα πρέπει να μονοπωλήσει τον προγραμματικό λόγο του Περιφερειάρχη.
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει επικεντρωθεί στα θέματα ενέργειας, υδάτων, εκποίησης των φυσικών πόρων και της Μικρής ΔΕΗ. Ναι μεν είναι ζητήματα μείζονος σημασίας, όμως στην συνέντευξη Τύπου για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Περιφερειακής αρχής οφείλει να παρουσιάσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών για ανεργία, αγροτική οικονομία και ανάπτυξη.
Η περίοδος χάριτος είναι γύρω στον 1 χρόνο, ώστε να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά (ή και αρνητικά) αποτελέσματα για την διακυβέρνηση του.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top