VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κοζάνη: Παρουσίασης του βιβλίου της Αννίτας Λουδάρου “ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΤ”


Το βιβλίο της κ.  Αννίτας Λουδάρου εδώ και τρείς μήνες βρίσκεται στα ράφια  των βιβλιοπωλείων. Την Παρασκευή 31 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του ξεν. Ερμιόνιον, το veto91fm οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου οι αναγνώστες γνωστοί και άγνωστοι, όσοι αγαπούν το βιβλίο, την καλή κουβέντα θα βρεθούμε γύρω απο ένα μεγάλο τραπέζι όπου θα μιλήσουμε για τις μικρές ιστορίες ζωής που η Αννίτα Λουδάρου μας αποκαλύπτει στο βιβλίο της.
parousiasi_vivliouΣυμμετέχουν οι Μιχάλης Πιτένης συγγραφέας, Σπύρος Κουταβας δημοσιογράφος που θα διαβάσει και αποσπάσματα του βιβλίου και θα μιλήσει η συγγραφέας Αννίτα Λουδάρου.
Η Αννίτα Λουδάρου με τα γραπτά της, παρουσιάζεται ως ένας περιηγητής, στις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες των εκρήξεων της ζωής, και ένας μεθοδικός παρατηρητής των κινητήριων δυνάμεων που ορίζουν τις πλείστες ενέργειες των ανεξήγητων πολλές φορές  συμπεριφορών μας. Η συγγραφέας  με διεισδυτική ματιά αποκρυπτογραφεί οτι με επώδυνο τρόπο πολλές φορές συντροφεύει την μνήμη μας.
Η ίδια σκιαγραφεί το περίγραμμα του βιβλίου της.
”Οι λέξεις είναι δρόμοι. Δρόμοι για να εξερευνήσεις πως να μην περιορίζεσαι, ν΄ανακαλύψεις καινούργια ορατότητα  ακόμα και σ΄αυτό που ο ίδιος νόμιζες ότι ήξερες και να συνεχίζεις να εκπλήσεσαι. Ν΄ανοίγεσαι, να γίνεσαι χώρος, χρόνος για να δεις πως το κρυφό, η διαίσθηση, το προαίσθημα μετατρέπεται σε αδιάψευστη διαπίστωση. Εντέλει να μαθαίνεις ο ίδιος τις λέξεις σου καλύτερα.
Διηγούμαστε την ζωή μας με χίλιους τρόπους και παρουσιάζόμαστε στους άλλους. Είμαστε όλοι βιβλιοθήκες που φυλάμε μέσα μας χιλιάδες αναγνώσεις. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φίλοι που μπαίνουν κάτω από το δέρμα όχι για να τους θυμάσαι αλλά για να τους έχεις, κάνοντας αυτά που έχεις να διηγείσαι να αλλάζουν. Κάποιες φορές, για να απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις, βρίσκεσαι αντιμέτωπος μπροστά σε μια λευκή σελίδα.” Ποιος είμαι; Άλλη διατύπωση ”Τι είμαι”. Δύσκολες απαντήσεις.
Μιλάμε με τον ίδιο τρόπο που ιδρώνουμε; O ιδρώτας εξατμίζεται, πλένεται, εξαφανίζεται αργά ή γρήγορα φθάνει στα σύννεφα. Και οι λέξεις; που πηγαίνουν; πόσες παραμένουν; για πόσο καιρό; Άεργες ερωτήσεις θα μου πεις. Ίσως όχι και τόσο άεργες, αν σκεφθώ πως ο παππούς μου τις τελευταίες ώρες του, πήγε και αποχαιρέτησε τα δέντρα που είχε φυτέψει, αγκαλιάζοντας τα και κλαίγοντας γιατί ήξερε πως δεν θα τα έβλεπε ξανά. Αγκαλιάζουμε λοιπόν τις λέξεις που γράψαμε και είπαμε τους ευχόμαστε μακροζωία και ξαναπιάνουμε το γραπτό από το σημείο που είχε μείνει. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη απάντηση στο γιατί υπάρχει αυτό το βιβλίο αυτή τηη στιγμή”.
Η Αννίτα Λουδάρου ειναι παιδί της ανοικτής θάλασσας καρπός του έρωτα μιας Χιώτισας και ενός Χιώτη καπετάνιου που ”όργωνε” την θάλασσα του Ειρηνικού. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Τόκυο, αργότερα στην Χίο και στην Αθήνα. Ελαβε το πτυχίο Γεωλογίας απο το Πανεπιστήμιο Πατρών, και  Msc στο Cass University, Λονδίνο και όπως λέει η ίδια η ζωή κάνει τους κύκλους της, κι ετσι αποφασίζει να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο UK OPEN UNIVERSITY Msc. Σήμερα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης και είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας (μέλος του European Federation of Psychoanalytic Psychotherapy).
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Παπαπαρασκευάς, Φλάουτο και Αντώνης Κωσταντόπουλος Κιθάρα
Διατηρεί την προσωπική της σελίδα στην διεύθυνση http:// ann-lou. blogspot.com
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top