VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το σχέδιο της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια
Ένα ακόμα «σχέδιο της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια δόθηκε στη δημοσιότητα, με το υπουργείο Ανάπτυξης να μην προχωρά
στην επιβεβαίωση ή τη διάψευσή του.
Αλλαγές σε σχέση με τη διεύρυνση των κριτηρίων υπαγωγής στη ρύθμιση για την ενιαία διαχείριση ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών και τραπεζικών δανείων περιλαμβάνει η νέα «βερσιόν» του νομοσχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, φέρεται να περιλαμβάνει «μπόνους» επιπλέον διαγραφής προστίμων και προσαυξήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 20% σε όσες μικρές «βιώσιμες» επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ζητήσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, ενώ για τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν μπορούν λόγω ύψους χρεών, να κάνουν χρήση των διατάξεων για ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα Ταμεία, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα αφού καταλήξουν αποκλειστικά σε «δεσμευτική συμφωνία» με τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές τους, για τη ρύθμιση των δανείων τους, να αιτηθούν τη διαγραφή του 40% των προστίμων και προσαυξήσεων από χρέη προς το δημόσιο και εν συνεχεία να αποπληρώσουν το υπόλοιπο της οφειλής σε 100 δόσεις.
Παράλληλα, η διεύρυνση των κριτηρίων υπαγωγής φαίνεται πως διαμορφώνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά τον ετήσιο τζίρο, έναντι 900.000 ευρώ που προέβλεπαν οι αρχικοί υπολογισμοί της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η υπαγωγή στη ρύθμιση περίπου 170.000 επιχειρήσεων με συνολικά χρέη 13 δισ. ευρώ. Και αυτό όταν, ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Ανάπτυξης είχε γίνει στη βάση της υπαγωγής περίπου 110.000 επιχειρήσεων με οφειλές 4,5 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του νομοσχεδίου και αυτό που απομένει είναι η τελική έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα, προκειμένου να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο:
- για διευθετήσεις δανείων και υποχρεώσεων προς μικρές επιχειρήσεις στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που πρέπει να πληρούνται
- για ρυθμίσεις δανείων και λοιπών οφειλών σε όλες τις επιχειρήσεις μόνον εφόσον καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία με το 50,01% του συνόλου των πιστωτών τους εκ των οποίων το 50% να έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις
- ενώ προβλέπει και έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης που στην ουσία αποτελεί ένα «υποκατάστατο» του άρθρου 99 και της ειδικής εκκαθάρισης επιχειρήσεων.
Τα κριτήρια για ρυθμίσεις και διαγραφές δανείων
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών των μικρών επιχειρήσεων θα έχουν όσες εταιρείες ή ελεύθεροι επαγγελματίες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια :
- Είχαν τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013
- Δεν έχουν υποβάλει αίτηση στο Νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010) και στις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα (ή έχουν παραιτηθεί από αυτές), συνεχίζουν να λειτουργούν και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Πηγή: efsyn.gr
http://www.alfavita.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top