VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Γιατί λέω “ΝΑΙ” στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (του Νίκου Λαζαριώτη)


Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του Ιανουαρίου έστειλε πολλαπλά μηνύματα:
Ξεπέρασε το φόβο και την τρομουστερία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και έδωσε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, με ελεύθερες εκλογές, την πλειοψηφία σε ένα κόμμα της αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εντολή διακυβέρνησης ήταν καθαρή αλλά όχι απλόχερη. Με ποσοστό 36% το μήνυμα ήταν «ρίξτε νερό στο κρασί και συνεργασθείτε».
Ο πρωθυπουργός μέσα σε λίγες ώρες, σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα των ΑΝΕΛ.
lazariotis Προεκλογικά, με συντριπτικά δημοσκοπικά ποσοστά, η θέληση των ελλήνων ήταν : Μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης όχι ρήξη όχι έξοδος από το ευρώ. Ο ελληνικός λαός και πριν τις εκλογές και τώρα γνωρίζει, το ζει καθημερινά, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν και είναι πολύ δύσκολη και δεν περιμένει θαύματα.
Η κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, της σκληρής διαπραγμάτευσης και η έστω δημοσκοπική αποδοχή του αποτελέσματος της συμφωνίας, μπροστά στον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση σωστά πράττει.
Η χώρα δεν βγήκε από το ευρώ και δεν έπεσε στα βράχια της άτακτης χρεοκοπίας όπως κάποιοι το επιδίωκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Ξεκάθαρα δεν είναι η συμφωνία που υπογράφηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία περιέχει σκληρά οικονομικά μέτρα.
Η πλειοψηφία των ελλήνων αναγνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός, σαν υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης, μετά από μια σκληρή και επώδυνη μάχη, έπραξε αυτό που είχε υποχρέωση να πράξει όταν τα υπαρξιακά διλλήματα δεν αφορούσαν τον ίδιο προσωπικά η τον στενό κομματικό περίγυρο αλλά μια ολόκληρη χώρα.
Ο δύσκολος δρόμος είναι μπροστά, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι αυτοί που κυβερνούν σήμερα, με επί κεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς τα βαρίδια της διαπλοκής και με συντριπτικό ηθικό πλεονέκτημα, θα οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που πρέπει ώστε να γίνουμε, σε πρώτη φάση, μια <κανονική χώρα> διαγράφοντας παθογένειες και κραυγαλέες αδικίες του παρελθόντος.
Πιστεύω ότι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι βουλευτές θα πράξουν αυτό που πρέπει για να σταθεί όρθια η κυβέρνηση της Αριστεράς. Ακόμα και με αυτή τη συμφωνία μπορεί η κυβέρνηση να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και αλλάξει την Ελλάδα προς το καλύτερο.
Ήρθε η ώρα η Αριστερά θα κριθεί στην πράξη και όχι στη θεωρία.
Σαν ιδρυτικό μέλος και σήμερα σαν απλός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω οτι στηρίζω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του.
ΣΕΡΒΙΑ 20/07/2015
Λαζαριώτης Νίκος
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top