Ένα Συνέδριο πάντα είναι σταθμός στην αναγνώριση και ανάπτυξη οποιουδήποτε επιστημονικού αντικειμένου ειδικά όταν το αντικείμενο αυτό είναι σημαντικό για μια αρκετά μεγάλη ομάδα ατόμων έτσι ώστε να απαιτείται πλέον μία δημόσια συνάντηση για επικοινωνία, παρουσίαση ερευνητικών ευρημάτων, προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και επικοινωνία με άλλους επιστημονικούς χώρους, που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο από διαφορετική σκοπιά.
Το επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες, debates, workshops, αναρτημένες ανακοινώσεις και συναντήσεις με τους ειδικούς.
Στη θεματολογία του Συνεδρίου, γίνεται εύκολα αντιληπτή η ανάγκη ανάπτυξης ενός κοινού τόπου συνάντησης και διαλόγου όλων των φορέων που εμπλέκονται με την ψυχική υγεία (εκπαιδευτικοί, νομικοί, αστυνομικοί, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές).
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα 11 φορέων, έλαβε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από οποιοδήποτε συνέδριο στη χώρα μας και πιστεύω πως όλοι οι φορείς πρέπει να κατανοήσουν τη σημαντικότητα, του να διοργανώνονται τέτοιου μεγέθους συνέδρια στην πόλη μας με όλα τα οφέλη που επιφέρει ο συνεδριακός τουρισμός.
.
Η Κοζάνη μπήκε πλέον στο συνεδριακό χάρτη και η επιστημονική δουλειά που έγινε έως τώρα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμμετέχουν 80 διακεκριμένοι ομιλητές από όλα τα Πανεπιστήμια Ιατρικής και Νομικής στην Ελλάδα όπως και ομιλητές με δραστηριότητα στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Έχοντας την κληρονομιά των δυο προγενέστερων Συνεδρίων, που με τη μεγάλη απήχηση που είχαν, κατέδειξαν τη δυναμική και το ενδιαφέρον, που συγκεντρώνει το γνωστικό πεδίο της Ψυχιατροδικαστικής και της Εκπαίδευσης, η επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου εργάστηκε με υπευθυνότητα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα πλήρη από επιστημονικά ευρήματα και νεώτερες έρευνες και εξελίξεις στο χώρο της Ψυχιατροδικαστικής.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Dr. Κωνσταντίνος Γ. Αραπίδης
Ψυχίατρος
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής ΑΠΘ
Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας Β. Ελλάδας
Πρόεδρος Συνεδρίου