VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Έναρξη λειτουργίας Τμήματος Γραφικών Τεχνών στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Κοζάνης


«Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης ανακοινώνει τη λειτουργία Τμήματος Γραφικών Τεχνών στο Εικαστικό Εργαστήρι για το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016»
Στην προσπάθεια της συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης στους τομείς που αφορούν στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Νεολαία, ο Ο.Α.Π.Ν προχωρά στη λειτουργία τμήματος Γραφικών Τεχνών θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης.
ergastiriotexnonH Γραφιστική, η γλώσσα των συμβόλων και των σημείων συνδυάζει στοιχεία από τις εικαστικές τέχνες, την γεωμετρία, την φωτογραφία και την τυπογραφία με αποτέλεσμα να δρα ως ενδιάμεσος κοινός τόπος μηνυμάτων εικαστικού αλλά και εμπορικού χαρακτήρα. Λόγω της πολυμορφίας της και των δυνατοτήτων της αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην διαδικασία της επικοινωνίας.
Ένας ολοκληρωμένος Γραφίστας διακρίνεται για την εικαστική του παιδεία, την ταχύτητα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων, την αντίληψή του για την αισθητική, το μέγεθος της χωρικής και της συναισθηματικής του νοημοσύνης, τις σχεδιαστικές του ικανότητες, την γνώση των κανόνων και των τεχνικών της οπτικής επικοινωνίας, την βαθιά γνώση των ψηφιακών μέσων και των εφαρμογών τους, την σωστή κρίση και τις γνώσεις του σχετικά με την ψυχολογία του καταναλωτή, το marketing και την διαφήμιση.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Ιστορία της Τέχνης & της Γραφιστικής, Ιστορία της Ασχήμιας, Σημειολογία & Ψυχολογία της Μάζας, «Γραμματική» της Αισθητικής, της Αρμονίας και της Αντίληψης, Ιστορία της Τυπογραφίας, Ιστορία των Πολιτισμών, Γραφιστική και Βιομηχανική Επανάσταση (οι εκφάνσεις του ανατολικού & δυτικού μπλόκ), Βασικές αρχές Επικοινωνίας, Βασικές αρχές Γλωσσολογίας, Γραφιστική Επικοινωνία & Εικονογράφηση, Βασικές αρχές Γεωμετρίας με μελέτες και αναφορές στους: Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Kant, Hegel, Shelling, Panofsky, Langer, Adorno, Dufrenne, Moles, Umberto Eco, Gustave Le Bon, Ernst Gombrich, Escher, Nietzsche, Wittgenstein, Friedrich Schiller, Benedetto Croce, Braudel Fernand και άλλων.
Μεγάλο μέρος των θεωρητικών μαθημάτων – διαλέξεων θα παρέχονται και online με το σύστημα eLearning σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για τις ανάγκες του τμήματος.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ Η/Υ
Πλήρης εκμάθηση του κορυφαίου σχεδιαστικού προγράμματος CorelDraw, Θεωρία των χρωμάτων και Χρωματολογία, Εισαγωγή στην δισδιάστατη σχεδίαση, Γνωριμία με την τυπογραφία, την εκτυπωτική διαδικασία (χαρτί, υλικά επιγραφών, μελάνια, κτλ).
Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών στα τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου (Ζωγραφικής Ενηλίκων, Προπαιδείας και Ζωγραφικής Παιδιών, Κοσμήματος για αρχαρίους και προχωρημένους) και του Φωτογραφικού Εργαστηρίου (Αναλογικής και Ψηφιακής Φωτογραφίας)
Οι ενδιαφερόμενοι για το νέο τμήμα Γραφικών Τεχνών μπορούν να απευθύνονται στο Εικαστικό Εργαστήρι καθημερινά 17.00 – 19.00 στο τηλ. 2461024467, Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως γωνία έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 οπότε και ξεκινούν τη λειτουργία τους όλα τα τμήματα του Εικαστικού και Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου.
Να σημειωθεί πως οι εγγραφές θα συνεχιστούν και πέραν της έναρξης λειτουργίας των τμημάτων έως ότου συμπληρωθούν όλα τα τμήματα με τον αριθμό μαθητών που μπορούν να απορροφήσουν .
Από το Γραφείο Τύπου
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top