VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει «DNA» εκλογών



"Έγιναν εκλογές για να έχουμε ξανά την ίδια κυβέρνηση;", ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στα γραφεία της ΝΔ.
Β. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει «DNA» εκλογών Ο Τσίπρας έλεγε ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δύναμη των κομμάτων θα πρέπει να δούμε και τα αριθμητικά δεδομένα και όχι μόνο τα ποσοστά, γιατί ήταν μεγάλη η αποχή. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι "έχει DNA εκλογών, αν έχουμε πάλι εκλογές εδώ είμαστε".
Όσο για το τι θα γίνει στη ΝΔ είπε ότι θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει πιο γρήγορα το συνέδριο του κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική, σημείωσε ότι η ΝΔ ψήφισε την συμφωνία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, για τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση θα κρίνει και θα αποφασίζει κατά περίπτωση. Όσο για την κυβέρνηση είπε ότι ας περιμένουμε μπορεί να έχουμε κυβέρνηση και με άλλα κόμματα, δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για την σταθερόητα μίας κυβέρνησης με 155 βουλευτές.
Είπε ακόμη ότι η ΝΔ θα προχωρήσει συμπαγής, ενώ σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη ότι πρέπει να ανοίξουν οι κομματικές διαδικασίες απάντησε ότι ο καθένας έχει την άποψή του, έχουμε κι εμείς τις συνιστώσες μας.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι συνεχάρη τον κ. Τσίπρα στην δήλωση που έκανε νωρίτερα και ότι δεν θα τον πάρει ξανά τηλέφωνο και ότι αν τον πάρει εκείνος θα ανταποκριθεί. Τέλος είπε ότι μίλησε με τους δύο πρώην προέδρους τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαρακης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ και ενώ είχαν υπάρξει τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα δήλωσε: "Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, να έρθει στη Bουλή και όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε.
Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: "Ένα, ένα. Καταρχήν να σας πω ότι το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα νόμιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει. Έχει τις διαδικασίες τις δημοκρατικές και όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε.
Ερωτηθείς για το αν θα μετάσχει σε συνεννόηση για το σχηματισμό κυβέρνησης απάντησε: "Έχετε καμία τέτοια πληροφορία γιατί εγώ δεν έχω".
Όσο για το αν περίμενε τέτοιο αποτέλεσμα απάντησε: "Όταν ξεκινήσαμε πριν πέντε βδομάδες, το αποτέλεσμα πιστεύαμε ότι θα ήταν ακόμα χειρότερο για αυτό, όπως θυμάστε, δημοσίως είχα πει ότι δεν χρειαζόντουσαν να γίνουν εκλογές και να μπει σε ταλαιπωρία η χώρα. Φαίνεται ότι σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Φαίνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις- πέντε βδομάδες η Νέα Δημοκρατία μπόρεσε και ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της από ό,τι καταγραφόταν δημοσκοπικά. Και σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω κυρίως τους ανώνυμους νεοδημοκράτες που με θέρμη, με πίστη, με αυταπάρνηση έδωσαν αυτή τη μάχη και ανέβασαν το βαθμό αυτοπεποίθησης και έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για το μέλλον.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top