VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Νίκος Λαζαριώτης: Τα Σέρβια στη νέα Δημοτική Περίοδο


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η νέα δημοτική αρχή κοντεύει να συμπληρώσει ενάμιση χρόνο στη διοίκηση του δήμου. Στον ενάμιση χρόνο φυσικά δεν μπορούν να γίνουν όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά  οπότε περιμένουμε.
Έχουμε όμως ολοφάνερα δείγματα γραφής. Οι ενδοπαραταξιακές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε παραλυσία όλο το δήμο.
Ήδη πέντε σύμβουλοι (εν των οποίων τρείς πρώην αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης) είτε αποχώρησαν από τον συνδυασμό <ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ> είτε ¨αποκαθηλώθηκαν¨ από τον δήμαρχο όπως το δήλωσε ο ίδιος. Ουσιαστικά χάθηκε η δεδηλωμένη ανεξάρτητα αν δεν υπάρχει νομικό ζήτημα παραίτησης του συνδυασμού.
Ενώ κινδυνεύει ο δήμος να λειτουργεί μόνο για να διεκπεραιώνει τα βασικά υπηρεσιακά θέματα κάποιος ή κάποιοι από τους εναπομείναντες συμβούλους στο παρασκήνιο με τις τοποθετήσεις τους προκαλούν προβλήματα εκεί που δεν έπρεπε να υπάρχουν. Συγκεκριμένα :
1.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ. Μια από τις πρώτες ενέργειες που προσπάθησε να κάνει πράξη η δημοτική αρχή ήταν η επιπόλαια πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά στον χώρο του πανηγυριού. Προκλήθηκε αναστάτωση, έγιναν έκτακτες συνελεύσεις, ακούστηκαν βαριές κουβέντες και τελικά η πρόταση φάνηκε ότι πάγωσε.
2.ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια στοιχειώδης προεργασία ο δήμαρχος στα τοπικά κανάλια ανακοίνωσε την πρόθεσή του για μεταφορά του δημαρχείου στο λεγόμενο τούρκικο σχολείο με συνέπεια πάλι να προκληθεί αναστάτωση, να γίνουν κινητοποιήσεις κ.λ.π. χωρίς λόγο. Σε επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το δημαρχείο δεν θα μεταφερθεί.
Ενώ φαινόταν ότι τα θέματα έκλεισαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου ο πρώην αντιδήμαρχος κ Παπαδόπουλος Σταύρος ανέφερε ότι σαν αρμόδιος αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Σερβίων σε κάθε προσυνεδρίαση των συμβούλων της πλειοψηφίας δεχόταν πιέσεις για την μεταφορά του δημαρχείου. Υπήρξε πάλι διάψευση από τον δήμαρχο.
Για να λυθούν απορίες αναφέρω ότι η άδεια χρήσης του λεγόμενου τούρκικου ή καμένου σχολείου κτιρίου είναι ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ – ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση προς το παρόν αποκλείεται. Επομένως ας κλείσει οριστικά εδώ το θέμα.  
Με την ευκαιρία τώρα που ολοκληρώθηκε το ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ακούγονται πάλι διάφορα για την χρήση του .
Η άδεια χρήσης του κτιρίου προβλέπει ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ. Επομένως οτιδήποτε άλλο ακούγεται για τη χρήση του όπως για παράδειγμα για στέγαση γραφείων του δήμου είναι χωρίς σημασία.
Πρόταση μου είναι ο επάνω όροφος που δεν είναι εύκολα προσβάσιμος να στεγάσει τη δημοτική βιβλιοθήκη και ότι ιστορικά έγγραφα αφορούν τα Σέρβια και ο κάτω όροφος που είναι εύκολα επισκέψιμος να στεγάσει μια μόνιμη έκθεση με έργα τοπικών καλλιτεχνών, πίνακες ζωγραφικής,  έργα χαρακτικής, ξυλόγλυπτα κ.λ.π.  
ΣΕΡΒΙΑ 14/12/2015
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΛΒΕΝΤΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top