VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ανακοίνωση Ταξικής Ενότητας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνδικάτου Οικοδόμων


κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης την Κυριακή 13/12/15, και σήμερα (βλ. Δευτέρα 14/12/15) η καταμέτρηση της σταυροδοσίας. Η ΤΑΞ.ΕΝ. (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), η μόνη παράταξη που συμμετείχε σε αυτές,
αύξησε τις ψήφους της σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες (2012: 250ψ - 2015: 279ψ) καθώς και τον αριθμό των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης 6 από 5.
Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν  σε μια δύσκολη περίοδο που η καπιταλιστική κρίση έχει γονατίσει τον κλάδο των κατασκευών εδώ και χρόνια οδηγώντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στην ανεργία ή στην μετανάστευση σε άλλες χώρες για αναζήτηση εργασίας. Η συσπείρωση εργαζομένων και ανέργων οικοδόμων στο Συνδικάτο, ο αγώνας μας σε ταξική κατεύθυνση, η οργάνωση της αλληλεγγύης είναι πιο αναγκαία από ποτέ για να αποκρουστεί η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας.
Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες δεκάδων συναδέλφων μεταναστών. Ο ενιαίος ταξικός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην ύπουλη προπαγάνδα που θέλει να μας πείσει ότι για τα προβλήματα των Ελλήνων εργατών, για την ανεργία, για τα μεροκάματα ευθύνονται οι μετανάστες και όχι η πλουτοκρατία. Ο ενιαίος αυτός αγώνας της εργατικής τάξης είναι μονόδρομος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Με τη συμμετοχή τους οι συνάδελφοι επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να έχουν γερό Συνδικάτο που θα συνεχίσει την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική και τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους καλούμε το επόμενο διάστημα μέσα από το συνδικάτο να ορθώσουμε ανάστημα στους κεφαλαιοκράτες, την Ε.Ε, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ήρθε για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Μαζί με την εργατική τάξη, με το ΠΑΜΕ, σε συμμαχία με τους μικρομεσαίους αγρότες, και τους αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει εμάς και τα παιδιά μας.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων από αυτές τις εκλογές βγαίνει πιο δυνατό για να διεκδικήσει αποφασιστικά:
►   Μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009.
►   Να ανοίξουν έργα που έχουν ανάγκη οι εργάτες (εργατικές κατοικίες, σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, 5η Μονάδα, Πανεπιστημιούπολη, Μετεγκαταστάσεις κ.α.)
►   Διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων για να συνταξιοδοτηθούν οι συνάδελφοι που λόγω της ανεργίας δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα.
►   Να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και των απαραίτητων ενσήμων για τη συνταξιοδότηση.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών
Αρχαιρεσίες 2012: Ψηφίσαντες: 255, Άκυρα 5
ΤΑΞΕΝ: 250 ψήφους, 13 έδρες στο Δ.Σ., 5 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο, 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων.
Αρχαιρεσίες 2015 : Ψηφίσαντες: 280, Άκυρο 1
ΤΑΞΕΝ: 279 ψήφους, 13 έδρες στο Δ.Σ., 6 αντιπροσώπους στο εργατικό κέντρο, 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Οικοδόμων,
Κοζάνη 14/12/15
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top