VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σοβαρές επιπτώσεις στο ΤΕΙ από το «κούρεμα»

Αποσύνδεση χρηματοδότησης από εκλογές των συμβουλίων διοίκησης

Επιπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών, στη σίτιση των σπουδαστών, αλλά ακόμα και πιθανή συγχώνευση ή αναστολή λειτουργίας εργαστηρίων ή τμημάτων θα σημάνει στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το «κούρεμα» από 30 έως 50% και στους τρεις κωδικούς του ιδρύματος δηλαδή στα λειτουργικά, τις αμοιβές του έκτακτου προσωπικού και στις δαπάνες σίτισης.

«Μετά βίας προσπαθούμε να κρατήσουμε την ποιότητα που συνδέεται με την οικονομική δυνατότητα που έχει ένα ίδρυμα» δήλωσε ο πρόεδρος Γιώργος Χαραλαμπίδης.

Οι μειώσεις αυτές θα έχουν σε μεγάλο βαθμό ως επίπτωση τη μείωση του αριθμού των σιτιζόμενων φοιτητών σε σημείο που θα υπάρξουν αντιδράσεις. Σε ότι αφορά στη μείωση της χρηματοδότησης για αμοιβές του έκτακτου προσωπικού αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορεί να προσληφθεί το προσωπικό που χρειάζεται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε το απόγευμα της Τετάρτης 48ωρη κινητοποίηση των διοικητικών του υπηρεσιών μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Γι’ αυτές τις δύο μέρες οι λειτουργίες των υπηρεσιών αναστέλλονται, αλλά η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά.

Υπάρχει ο κίνδυνος πλέον αναστολής λειτουργίας εργαστηρίων και τμημάτων δήλωσε ο πρόεδρος, ενώ σε ότι αφορά στη συζήτηση που είχαν με τον υφυπουργό τονίστηκε ότι είναι αναπόφευκτες.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top