VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αποκλεισμένο για δεύτερη εβδομάδα το στρατόπεδο «Πόρτη» στη Νεάπολη

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ''ΠΟΡΤΗ''

Την αναστολή της απόφασης για δημιουργία Κέντρου Μεταναστών, αξιώνουν οι κάτοικοι της Νεάπολης

Αποκλεισμένο για δεύτερη εβδομάδα παραμένει το πρώην στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη, καθώς οι κάτοικοι εντείνουν τις αντιδράσεις τους, στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, δυναμικότητας 1.000 ατόμων. Η Επιτροπή Αγώνα κατά της ίδρυσης του Κέντρου μεταναστών, διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα έως την αναστολή της απόφασης».

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Στο μεταξύ, η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, με δηλώσεις της σε κεντρικά ΜΜΕ, προανήγγειλε τη βούληση της δημοτικής αρχής να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρει τη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών απελπισμένων αλλοδαπών. Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Νεάπολης, κατά της ίδρυσης Κέντρου Μεταναστών, καλεί το περιφερειακό συμβούλιο, στην όποια απόφασή του, να σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της έκτακτης συνεδρίασης του Π.Σ.

Οι εκδοχές είναι δύο: Να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, με παρόντα τον υπουργό προστασίας του Πολίτη ή την προσεχή Τρίτη, χωρίς την παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πάντως, την προσεχή Δευτέρα, το Π.Σ. θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση στη Φλώρινα.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Νεάπολης, σημειώνει: H απόφαση δημιουργίας κέντρου κράτησης στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία μας, προχωρώντας άμεσα σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το στρατόπεδο “ Μιλτιάδη Πόρτη” στη Νεάπολη ήδη είναι αποκλεισμένο για δεύτερη συνεχή εβδομάδα και ο Δήμος Βοΐου προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Η μεταφορά του προβλήματος από τα μεγάλα αστικά κέντρα οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης περιοχής του Βοΐου. Για ακόμη μία φορά η κεντρική εξουσία προχωρά και εφαρμόζει στο Βόιο βεβιασμένες αποφάσεις, ερήμην μας.

Η πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας έναντι των προσφύγων την τελευταία δεκαετία συνίσταται στην συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων όπως αυτά αποτυπώνονται στη διεθνή και εθνική νομοθεσία.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και οι «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας δεν περιορίζουν την εγκληματικότητα, αλλά συντείνουν στην περιθωριοποίηση συνανθρώπων μας.
Η αντιμετώπιση ενός κοινωνικού προβλήματος δεν αντιμετωπίζεται ουσιαστικά με τη δημιουργία “ νέων φυλακών”, εις βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η λύση βρίσκεται στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Έχοντας ταχθεί στο πλευρό μας ο πολιτικός κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, η εκκλησία, φορείς και απλός κόσμος, αναμένουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη Δυτική Μακεδονία, σεβόμενο τη βούληση της τοπικής κοινωνίας μας.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top