VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σπενς: Σεληνιακό τοπίο η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ

Σπενς: Σεληνιακό τοπίο η Ελλάδα αν βγει από το ευρώ
Σεληνιακό τοπίο η Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στη δραχμή σχολίασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Μάικλ Σπενς, μιλώντας στο Bloomberg. Ο οικονομολόγος επισημαίνει ότι μια ελληνική κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου, ενδέχεται να μην μπορέσει να λάβει την τριμηνιαία δόση, να ξεμείνει από ρευστό και να αναγκαστεί να υιοθετήσει δικό της νόμισμα. Σε αυτή την περίπτωση -όπως τονίζει το πρακτορείο- η χώρα θα αντιμετωπίσει κλειστές τράπεζες, επιχειρήσεις που καταρρέουν , εκτόξευση των τιμών εξαγωγών, άλμα του δημοσίου χρέους, δελτίο στα τρόφιμα αλλά και βίαιες διαδηλώσεις.

«Ενα σενάριο σεληνιακού τοπίου, όπου οτιδήποτε κινούμενο φεύγει, είναι βέβαίως κάτι που μπορεί κανείς να προβλέψει», ανέφερε ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στερν της Νέας Υόρκης, Μάικλ Σπενς, σε συνέντευξή του στο Μιλάνο.

Ενώ μία νέα δραχμή πιθανώς να ώθηση στις εξαγωγές και την βιομηχανία του τουρισμού, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής μία δεκαετία από την χρεοκοπία και την υποτίμηση, στον δρόμο προς την επιστροφή στην ανάπτυξη. Ακόμη και αφότου πέτυχε το μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους σαν μέρος της παράτασης της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ έως το 2014, η Ελλάδα ίσως δεν πετύχει μελλοντικές πληρωμές χωρίς εξωτερική βοήθεια, προσθέτει το πρακτορειο.

*imerisia

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top