VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ανακοίνωσε τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων ως έδρες τους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, αύριο, Παρασκευή, θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου η ΝΔ προτείνει τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Προς επίλυση παραμένει το θέμα του ζ΄ αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών -τουλάχιστον 151 ψήφοι.

Αν κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες και δεν γίνεται συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.

Παράλληλα, την Παρασκευή το απόγευμα θα διεξαχθεί νέα μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Χρυσή Αυγή).

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top