VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ :Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων Άγριας Πανίδας

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Τροχαίων Ατυχημάτων (Άγριας) Πανίδας συστήνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ που σχεδίασε και λειτουργεί στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρία κινητής επικοινωνίας Vodafone.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη διεύθυνση http://epatap.arcturos.gr μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για όλα τα τροχαία ατυχήματα με θύματα είδη της πανίδας, ανά την Ελλάδα. «Μετά την εγγραφή του στο σύστημα» προσθέτει «ο κάθε πολίτης μπορεί να καταχωρήσει μεταξύ άλλων δεδομένα σχετικά με το είδος του ζώου που σκοτώθηκε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα και την τοποθεσία του ατυχήματος.

Κάθε παρατηρητής έχει επίσης τη δυνατότητα να «ανεβάσει» και φωτογραφίες από το ατύχημα.

Όλα τα στοιχεία που καταχωρούνται, επεξεργάζονται από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και αφού εγκριθούν, δημοσιεύονται.

Μόνο τα δημοσιευμένα στοιχεία απεικονίζονται στην αρχική σελίδα με τον χάρτη της Ελλάδας.Η ιστοσελίδα τροφοδοτεί με επιστημονικά δεδομένα και την αντίστοιχη εθνική βάση δεδομένων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα τροχαία ατυχήματα με θύματα ήμερα και άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας». Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή του ζωτικού χώρου, καθώς και των προτύπων κίνησης του είδους μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone, και στη συλλογή πληροφοριών για τη γενετική ποικιλομορφία και την εκτίμηση του ελάχιστου μεγέθους του συγκεκριμένου πληθυσμού με τις δυνατότητες που δίνει η γενετική ανάλυση και ταυτοποίηση. Τα δεδομένα αυτά συμβάλλουν στην κατανόηση της βιολογίας του είδους στην Ελλάδα, καθώς και στην αξιολόγηση των επιπτώσεων στον τοπικό πληθυσμό από τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top