VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Μπλοκ» υπέρ της καπνοκαλλιέργειας από Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία

Κοινό υπόμνημα στον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Dacian CIOLOS σχετικά με τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε στα πλαίσια του ΠΟΥ για τον καπνό απέστειλαν οι υπεύθυνοι για τα αγροτικά θέματα Υπουργοί της Ελλάδος, Ιταλίας και Ουγγαρίας.
Στο υπόμνημα  διατυπώνουν τη διαφωνία τους αναφέροντας ότι οι προτάσεις της επιτροπής προωθούν προσεγγίσεις και μέτρα που στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους καπνοπαραγωγούς να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια του καπνού.
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το πνεύμα και η πρόθεση του ΠΟΥ είναι η παροχή στήριξης στους καπνοπαραγωγούς που θα επηρεασθούν από την μείωση της ζήτησης καπνού μακροπρόθεσμα και όχι η λήψη μέτρων άμεσης διακοπής της καπνοκαλλιέργειας που αν εφαρμοσθεί θα οδηγήσει σε απόγνωση μεγάλες ομάδες πληθυσμού οι οποίες θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης.
Αντ’ αυτού, αναφέρει σχετικό έγγραφο εργασίας του στελέχους της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Θ. Βλουτή, «θα πρέπει να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις αντικατάστασης της καπνοκαλλιέργειας και ως τότε είναι άσκοπη οποιαδήποτε είδους απαγόρευσή της».
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί στο υπόμνημά τους επισημαίνουν πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο καπνός απασχολεί χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες σε ορισμένες από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές σε μια εποχή που η διατήρηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι υψίστης σημασίας.
Επιπλέον, αν μόνο οι χώρες της Ε.Ε. μειώσουν την παραγωγή καπνού τότε η μείωση αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα αντισταθμιστεί από αύξηση της παραγωγής σε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου σε βάρος των καπνοκαλλιεργητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
http://www.paseges.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top