VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Όλα έτοιμα για τον «Νιάημερο» - Ξεκινάει η εμποροπανήγυρη της Κοζάνης!

PA020001Η εμποροπανήγυρη της Κοζάνης, ο «Νιάημερος», όπως έχουν συνηθίσει να λένε οι Κοζανίτες και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, είναι πλέον γεγονός, ενώ όλα είναι καθ’ όλα έτοιμα –σύμφωνα με τον Δήμο- ώστε το πανηγύρι να γίνει και φέτος –παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη- χωρίς προβλήματα και με την καλύτερη δυνατή οργάνωση. Βασικότερος στόχος που έχει θέσει ο Δήμος είναι η πάταξη του παραεμπορίου.
Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης αναφέρθηκε στον Νιάημερο, δηλώνοντας την ετοιμότητα του Δήμου και πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα: «Το πανηγύρι μας είναι έτοιμο. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ως δήμος και έχουμε διασφαλίσει τον χώρο που θα γίνει το πανηγύρι. Έχουμε κάνει τις περιφράξεις που χρειάζεται ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους εκθέτες και τον κόσμο. Έχουμε τοποθετήσει 12 χημικές τουαλέτες τοποθετημένες ώστε ο πολίτης να μην ταλαιπωρείται. Διασφαλίσαμε ο δρόμος Μοναστηρίου που οδηγεί από την Κοζάνη σε Κοίλα, Πτολεμαΐδα δεν θα κλείσει, θα είναι ανοιχτός για την κυκλοφορία. Όλη η δραστηριότητα του πανηγυριού θα είναι εντός του χώρου του Νιάημερου».
Όλες οι θέσεις καλύφθηκαν, όπως τόνισε ο κ. Αποστολίδης και προσέθεσε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ευχάριστη ενασχόληση, ότι θα το επισκεφθούν οι πολίτες. Φέτος όλες οι ψησταριές και οι υπαίθριες ταβέρνες θα είναι σε χώρο που έχει ασφαλτοστρωθεί, πίσω από το παζάρι, για να κυλήσουν όλα ομαλότερα.
Στο χώρο θα είναι έντονη η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας , του  Δήμου, της αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και μεικτού κλιμακίου (με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως κτηνιατρική υπηρεσία, υγειονομική υπηρεσία κ.λπ.) θα διασφαλίζει τον επισκέπτη και τον καταναλωτή. «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση το παραεμπόριο στο παζάρι».
Παράλληλα, ο ίδιος προσέθεσε ότι και πέρυσι δεν έγινε κατάληψη του δρόμου που οδηγεί στο πανηγύρι, ενώ μάλιστα φέτος οργανώθηκε και χώρος στάθμευσης (στη στροφή των Κοίλων για το κέντρο της ΔΙΑΔΥΜΑ), γύρω στα 5 περίπου στρέμματα.
Αναφέρθηκε και στις ημέρες λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, μετά και τα όσα σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού για το εκεί παζάρι, λέγοντας πως: «Το πανηγύρι της Κοζάνης είναι πανηγύρι της Κοζάνης, δεν μπορώ εγώ να πω πότε ξεκινάει και πότε τελειώνει. Το ξέρει όλος ο κοζανίτικος λαός. Ας μην μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες, πότε αρχίζει και πότε θα τελειώνει. Μπορούν να έρθουν και από σήμερα (σ.σ. χθες) να στήσουν την πραμάτεια τους. Δεν θα τους απαγορέψουμε να μπουν μέσα».
Να σημειωθεί ότι φέτος οι εκθέτες είναι 280 τον αριθμό, περίπου 300 με τις ψησταριές.
από τον Πρωινό Λόγο
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top