VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»

«Περίμενε μία ζωή για αυτή τη στιγμή και πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες τον βλέπουν ως την τελευταία ελπίδα για σταθερότητα. Αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά η ηγεσία της χώρας του δεν είναι διασκέδαση», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. «Ξέρετε κάποιον να είναι χαρούμενος με το να γίνεται Πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε χαμηλόφωνα ο Πρωθυπουργός.
«Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι πόνος», συνέχισε ο ίδιος.
«Αλλάζουμε, αλλά οφείλετε να μας βοηθήσετε» επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο εναλλακτικό σενάριο που θα μπορούσε να είναι «το τέλος της Ελλάδας».


Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα o Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ», άφησε πάντως να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», τόνισε.

Από τον Ιούνιο που ανέβηκε στην εξουσία, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ.Σαμαράς εργάζεται να επαναφέρει την φερεγγυότητα της χώρας και να αποδιώξει όλους τους φόβους ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ, ακόμη κι αν η αυστηρή λιτότητα που πρέπει να επιβάλει για να κρατήσει την χώρα στη νομισματική ένωση έρχεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων, σημειώνει η εφημερίδα.
Μετά μια εβδομάδα βίαιων διαδηλώσεων στην Ελλάδα και την Ισπανία κατά των νέων μέτρων λιτότητας και της ανεργίας που καλπάζει  και έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, ο Πρωθυπουργός καλεί τη διεθνή κοινότητα
να εξετάσει «αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο» που σαρώνει την Ευρώπη.
Η ανεργία είναι υπ΄αρθμόν ένα πρόβλημα, το ποσοστό της ανέρχεται στο 24% και συνεχώς αυξάνεται και στους νέους ξεπερνά το 50%, εξηγεί ο Πρωθυπουργός.
«Αυτό είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης στην οποία βρισκόμαστε. Συνεπώς οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου στους συμμάχους μας της Δύσης τονίζοντας ότι αν αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, τότε πρέπει να διασφαλίσουν πως το φαινόμενο δεν θα ενταθεί».
«Εμείς αλλάζουμε αλλά ταυτόχρονα εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε. Διαφορετικά, τόνισε, θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας».
*tanea
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top