VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε καυσόξυλα μετατρέπονται τα δάση της Βόρειας Ελλάδας

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των δασαρχείων για τον έλεγχο του φαινομένου
Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λαθροϋλοτομία στα δάση της Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλο αριθμό δέντρων, ακόμη και πολυετών δρυών, να γίνονται καυσόξυλα. Παρά τις συνεχείς περιπολίες των κατά τόπους δασαρχείων, η οικονομική κρίση και η προγραμματισμένη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν ολοένα περισσότερους πολίτες στην παράνομη κοπή δέντρων.  Μάλιστα, πληθαίνουν τα κρούσματα εμπορίας της παράνομης ξυλείας, την οποία οι επιτήδειοι έχουν φτάσει να φορτώνουν κατά τόνους, ακόμη και σε τριαξονικά φορτηγά!
Το φαινόμενο έχει θέσει τα δασαρχεία σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι μηνύσεις σε βάρος των λαθροϋλοτόμων να έχουν πολλαπλασιαστεί, σε σχέση με τα προ κρίσης έτη, και να έχουν κατασχεθεί συνολικά εκατοντάδες τόνοι ξυλείας, εξοπλισμός υλοτομίας και οχήματα μεταφοράς.

Ενόψει του χειμώνα, οι δασάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο μεγάλης έντασης της λαθροϋλοτομίας και ζητούν τη βοήθεια των ίδιων των πολιτών για τον έλεγχο και την καταγγελία τέτοιων κρουσμάτων. Το ΑΜΠΕ συγκέντρωσε στοιχεία από τα κατά τόπους δασαρχεία, σε μια προσπάθεια να καταγράψει την έκταση του φαινομένου στη Β.Ελλάδα.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top