VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πρόταση Διαμαντοπούλου για συγκρότηση Ευρωπαϊκής Συμμαχίας


Κάλεσμα προς τις δημοκρατικές δυνάμεις να αντικρούσουν τα φαινόμενα λαϊκισμού

Τη συγκρότηση Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ανάπτυξη πρότεινε η Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Ευρώπη: Σε αναζήτηση κοινού μέλλοντος. Βορράς-Νότος: Μια ισότιμη συνύπαρξη» που διοργάνωσε το think tank «Δίκτυο» και στην οποία παραβρέθηκαν προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε τη συγκεκριμένη πρόταση διαπιστώνοντας το χάσμα μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού βορρά και εκείνων του νότου, χάσμα από το οποίο επωφελούνται οι χώρες του βορρά.

Όπως τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου τρία πράγματα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα: «Μεταρρυθμίσεις, Δημοσιονομική εξυγίανση και Ανάπτυξη».

Επίσης κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης να αντικρούσουν τα φαινόμενα λαϊκισμού και αντιευρωπαϊσμού που αναπτύσσονται, προωθώντας μια συνολική ευρωπαϊκή ατζέντα και επεσήμανε ότι «κρίση οφείλεται στην ατελή αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και βεβαίως στην άφρονα πολιτική των κυβερνήσεων που δανείστηκαν για κατανάλωση και όχι για ανάπτυξη».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Φιλανδίας, Πάαβο Λίπονεν και ο πρώην ευρωπαίος Επίτροπος, Αντόνιο Βιτορίνο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η πρώην Επίτροπος Μ. Κούνεβα, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας Ηλίας Μόσιαλος, πρέσβεις ξένων χωρών, πανεπιστημιακοί, αξιωματούχοι της Ε.Ε. και άλλες προσωπικότητες διεθνούς κύρους.*newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top