VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το Γυμνάσιο της Αιανής στο Kdyně της Τσεχίας

Στο Kdyně της Τσεχίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Aιανής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης Masarykova Skola ήταν το ίδρυμα το οποίο υποδέχθηκε τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο διετούς προγράμματος πολυμερούς σχολικής σύμπραξης Comenius με τίτλο (“Living in a multicultural Europe without losing our own identity”) «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη δίχως να χάσουμε την ταυτότητά μας»
. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στις 12-16 Μαΐου, συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί και 68 μαθητές από  επτά χώρες (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία ). Το Γυμνάσιο Αιανής εκπροσωπήθηκε από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Παππά Μιχάλη, τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Κουβάτα Απόστολο και τέσσερις μαθήτριες, τρεις από τη Γ΄ τάξη και μία από την Α΄.
Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σχολείο, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονταν στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα. Παράλληλα περιηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Τσεχίας  απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα, την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου.
Μέσα απ΄ όλες τις δράσεις,  διαπιστώθηκε ότι η ανάγκη των λαών για έκφραση είναι κοινή, τα μέσα παρόμοια (μουσική) και ο τρόπος πανομοιότυπος (συντροφικότητα). Ο κάθε λαός έχει τη δική του παράδοση, τα δικά του ήθη και έθιμα, τη δική του θρησκεία. Έγινε αντιληπτό όμως ότι ο πλούτος αυτός κάθε λαού δε χρειάζεται να περιχαρακώνεται, αλλά είναι απαραίτητο να προβάλλεται προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία, τα οποία μπορούν να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους ανθρώπους.
Τέλος, με το πέρας της συνάντησης το ραντεβού ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβρη στο Λουξεμβούργο
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top