Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ολοκλήρωση Λιμναίων Υποδομών Πολυφύτου», με προϋπολογισμό 2,625,000.00 €.  Η δημοπρασία έχει οριστεί για την 20η Αυγούστου, ενώ το έργο αφορά στην κατασκευή έξι λιμναίων λιμενικών μορφωμάτων (πολυχρηστικώνπλωτών λιμενίσκων) σε ισάριθμα σημεία (Ίμερα, Βελβενδός, Σπάρτο, Κρανίδια, Σέρβια, Ρύμνιο) της λίμνης Πολυφύτου.
Κάθε λιμενίσκος, πλην του Ρυμνίου, που είναι πλωτή νησίδα, θα αποτελείται από πλωτή πεζογέφυρα πρόσβασης συνδεδεμένη με ειδικό γεφυρίδιο με την όχθη, πλωτή εξέδρα υποστήριξης λειτουργιών και παροχής κυματικής προστασίας, θέσεις πρόσδεσης σκαφών και αποεπιβίβασης οικοτουριστών, σχεδόν περίκλειστο λιμναίο χώρο για διάφορες δραστηριότητες αναψυχής και συναφείς εκδηλώσεις.
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2,625,000.00 Ευρώ.
Στόχος, που θα επιτευχθεί με την υλοποίηση του έργου, είναι βόλτα με το καραβάκι στα νερά της λίμνης Πολυφύτου, με στάσεις στο Βελβεντό, τα Σέρβια, τα Ίμερα, το Σπάρτο, τα Κρανίδια και το Ρύμνιο. Στα έξι μικρά λιμανάκια θα ελλιμενίζουν μικρά σκάφη και ένα μεγαλύτερο που μπορεί επίσης να λειτουργεί ως εστιατόριο και καφετέρια. Μετά την δημιουργία των λιμναίων υποδομών, η Εταιρεία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης θα κληθεί να αναλάβει το έργο διαχείρισής τους, είτε μόνη της είτε με διαγωνισμό εκμίσθωσης του έργου αυτού σε ιδιώτες και απώτερο στόχο την τουριστική αξιοποίηση και προσέλκυση τουριστών.
kozan.gr