VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επίσημη επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον την Τρίτη

Επίσημη επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον την Τρίτη
Στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη θα βρεθεί την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του αμερικανού ομολόγου του, Τσακ Χέιγκελ.
Η συνάντηση των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο Πεντάγωνο.
Οι συνομιλίες των κ.κ. Αβραμόπουλου και Χέιγκελ θα περιλαμβάνουν μια σειρά θεμάτων τα οποία αφορούν τις διμερείς σχέσεις σε ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.
Επίσης, θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Χέιγκελ για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» (PfP).
Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Χέιγκελ την Τρίτη, ο υπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και θα επισκεφθεί το εκκλησάκι προς τιμήν των «Ηρώων της Αμερικής», όπου θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών.
Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί σε τελετή στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας.
Την Τετάρτη, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραστεί σε ειδική τελετή στο Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Μουσείου και του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία για έρευνα και αναπαραγωγή πληροφοριών από φακέλους της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων, με σκοπό την καταγραφή της ιστορίας δίωξης και εξόντωσης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top