VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αλέξης Τσίπρας-Μίκαελ Μάρτενς: Μια συνέντευξη που δεν... τελείωσε ποτέ

Αλέξης Τσίπρας-Μίκαελ Μάρτενς: Μια συνέντευξη που δεν... τελείωσε ποτέ
Μια συνέντευξη που δεν... τελείωσε ποτέ... Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί μια -ασυνήθιστη, αν μη τι άλλο- ιστορία με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον δημοσιογράφο της μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» Μίκαελ Μάρτενς.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συνέντευξη, για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως το επιτελείο της Κουμουνδούρου, είχε κανονιστεί για τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στα γραφεία του κόμματος. Ωστόσο, ορισμένες ερωτήσεις του Γερμανού επισκέπτη και (περισσότερο) το ύφος και το εν γένει «στήσιμό» του εκνεύρισαν τον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα το ραντεβού να λήξει άδοξα.
Λέγεται, μάλιστα, πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς ενοχλημένος, είπε στον Γερμανό δημοσιογράφο πως η συνέντευξη θα γίνει «σε μια άλλη ζωή». Η συνέχεια ήταν εξίσου θερμή, καθώς περιλάμβανε επιστολές από την Κουμουνδούρου προς τον διευθυντή της γερμανικής εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ενώ ο Μίκαελ Μάρτενς προανήγγειλε πως στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα που προέκυψε, ζητώντας παράλληλα τη γραπτή θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το συμβάν.
Ποιος είναι όμως ο Μάρτενς και τι σχέση έχει ακριβώς με την Ελλάδα;
Εμπειρος και πολυταξιδεμένος, ο 40άρης Γερμανός δημοσιογράφος γεννήθηκε στο Αμβούργο και εργάζεται στην εφημερίδα από το 1995. Μέχρι το 2002 λέγεται πως έπαιζε στα δάχτυλα θέματα τέως ανατολικών χωρών και νότιας Ασίας, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα είναι ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στο Βελιγράδι και στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσφατα ανέλαβε υπεύθυνος για τις ανταποκρίσεις από όλο το εύρος των Βαλκανίων. Το «ρεπερτόριό» του περιλαμβάνει Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και φυσικά Ελλάδα.
Το μήλον της Εριδος
Σύμφωνα με τον Μάρτενς, η επίμαχη ερώτηση, που προκάλεσε την έκρηξη του Αλ. Τσίπρα, αφορούσε την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012, όπου σε κάποιο σημείο έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Ανγκελα Μέρκελ». Ο ισχυρισμός του ότι η συνέντευξη διεκόπη γι' αυτήν ακριβώς την ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που έκανε λόγο για «έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας» και «ερωτήσεις τύπου γαλάζιας μονταζιέρας».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top