VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στο Παρίσι η πρώτη συζήτηση για το χρέος


Με ψυχραιμία και καλή προετοιμασία σχεδιάζει να προσέλθει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου με την τρόικα στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι. Βασικός στόχος είναι να τεθεί επί τάπητος και το κρίσιμο θέμα του χρέους. Την ίδια ώρα η Κομισιόν επιβεβαιώνει το ραντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι το αίτημα για έλεγχο εκτός των τειχών ήρθε από την Αθήνα.
Στο Παρίσι η πρώτη συζήτηση για το χρέος Ειδικότερα, χθες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, επιβεβαίωσε το ραντεβού στο Παρίσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, βάζοντας τέλος στην σύγχυση που προκλήθηκε από προηγούμενες τοποθετήσεις αξιωματούχων της Κομισιόν, οι οποίοι εμφανίστηκαν να μην γνωρίζουν για τη συνάντηση. «Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε ο κ. Τοντ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε, μάλιστα, ότι η συνάντηση αφορά πρωτίστως την Ελλάδα και, όπως είπε, εφόσον οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να πραγματοποιηθεί εκτός Αθηνών, προτείνοντας το Παρίσι, δεν υπήρχε κανένας λόγος άρνησης.
Διαπραγματεύσεις
Στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, η οποία μάλιστα απέδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, καθώς στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν όλα τα θέματα, όπως οι φορο-ελαφρύνσεις αλλά και το χρέος.
Αποδίδοντας σε ελλιπή ενημέρωση του εκπρόσωπου της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί αλλά και στην πίεση της δημοσιογραφικής ερώτησης την αρχική σύγχυση που προκλήθηκε, η κυρία Βούλτεψη απέρριψε και τον χαρακτήρα «προπαρασκευαστική» που αποδόθηκε στη συνάντηση. «Προπαρασκευαστική τι σημαίνει; Αξιολόγηση γίνεται διαρκώς, εκεί θα μπούνε κάποια θέματα. Το λέει και η επίσημη ανακοίνωση, θα αναγνωριστούν τα υπάρχοντα θέματα», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να αναγνωριστεί αυτό που είπε χθες και η κ. Λαγκάρντ μιλώντας με δημοσιογράφους στην έδρα του ΔΝΤ, ότι από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα, που το πρόγραμμα πάει καλά, πρέπει να τελειώνουμε με τη βιωσιμότητα του χρέους».
Προχωρώντας δε ακόμη περισσότερο, διευκρίνισε ότι «μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος και να ανακηρυχθεί επίσημα το χρέος μας βιώσιμο, διότι τότε θα μπορούμε να πούμε ότι θα έρθουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας».
Η κ. Βούλτεψη, μάλιστα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι η διεξαγωγή ορισμένων συζητήσεων εκτός Ελλάδος «καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που τρέφουν πλέον για τη χώρα οι θεσμικοί της εταίροι», ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης πως δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των προαπαιτούμενων.
Προαπαιτούμενα
«Αν εμείς δεν είμαστε εντάξει με τις δεσμεύσεις μας θα δώσουμε σε άλλους το δικαίωμα κι αυτοί να μην είναι εντάξει με τις δικές τους... Τα προαπαιτούμενα είναι προαπαιτούμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων πως θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του χρέους εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
Υπενθυμίζεται ότι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι το πρώτο θέμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας, με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ταυτοποιηθεί, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μάλιστα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι αναμένει τους Ευρωπαίους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει το φθινόπωρο του 2012 για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας.*http://www.imerisia.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top