Υλικά
Για 4-6 άτομαΓια την τουρτα παγωτό
2 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου
1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια
2 κούπες ψιλοκομμένα Twix
Σιρόπι καραμέλας
Για το παγωτό βανίλια
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Για την τούρτα παγωτόΑφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.
Καλύψτε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.
Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Πασπαλίστε με κομματάκια από twix.
Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, twix.
Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.
Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.
Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με σιρόπι καραμέλας.
Για το παγωτό βανίλια
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.