VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Facebook: Δικό μας το σφάλμα


Διαψεύδει την κυβερνοεπίθεση από τους χάκερ Lizard Squad

Σε εσωτερικό σφάλμα στο διαδικτυακό λογισμικό του αποδίδει το Facebook την παύση λειτουργίας του το πρωί. Η προσωρινή διακοπή της πρόσβασης φαίνεται ότι μεταδόθηκε και σε άλλα δίκτυα, καθώς προκάλεσε προσωρινά προβλήματα και σε άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το Instagram.

Αρχικά, μία ομάδα χάκερ που συνδέεται και με άλλες πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις, η  Lizard Squad, επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα, αλλά σε ανακοίνωσή του το Facebook διαψεύδει τα περί ευθύνης τρίτων.

«Δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα επίθεσης από τρίτο πρόσωπο, αλλά αντίθετα το πρόβλημα σημειώθηκε μετά την εφαρμογή μίας αλλαγής που επηρέασε τη διαμόρφωση των συστημάτων μας. Και οι δύο υπηρεσίες (Facebook και Instagram) είναι προσβάσιμες πλέον σε όλους 100%», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρήστες στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο Facebook, στο Instagram και στις αντίστοιχες εφαρμογές για κινητό περίπου από τις 08:00 ώρα Ελλάδος.

Όσοι χρήστες επιχείρησαν για περίπου μία ώρα να εισέλθουν στον λογαριασμό τους στο Facebook συναντούσαν το μήνυμα: «Συγγνώμη, κάτι πήγε στραβά. Το ελέγχουμε και θα αποκαταστήσουμε τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν».

Ένας λογαριασμός του Twitter, που φέρεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται «Lizard Squad», ανήρτησε μηνύματα που άφηναν να εννοηθεί ότι ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση. Η συγκεκριμένη ομάδα χάκερ έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για άλλες κυβερνοεπιθέσεις σε γνωστούς στόχους, όπως η κονσόλα της Sony PlayStation και η κονσόλα της Microsoft Xbox
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top