VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αίθουσα Θεατροδρομίου Κοζάνης: Λίγα λόγια για το έργο “Ο Όσκαρ και η κυρία με τα ροζ”, από Παρασκευή (24/4) εως και Δευτέρα (27/4)


Ο Όσκαρ, ένα δεκάχρονο παιδί περνά τις περισσότερες ώρες της μέρας του με την κυρία με τα ροζ, την οποία και αποκαλεί γιαγιά Ροζ. Εκείνη με τη σειρά της του προτείνει να παίξουν ένα παιχνίδι: κάθε μέρα θα μετράει για αυτούς 10 χρόνια. Έτσι μέσα σε λίγες μέρες ο μικρός Όσκαρ θα γίνει έφηβος, θα μεγαλώσει, θα ερωτευτεί, θα παντρευτεί, θα χωρίσει, θα κλάψει και θα γελάσει και τελικά θα ζήσει μια γεμάτη ζωή.
Με τον ίδιο τρόπο, οι ηθοποιοί της παράστασης θα παίξουν επι σκηνής το ίδιο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους του έργου, δίνοντας ουσιαστικά μέσα από αυτό τον ίδιο τον κύκλο της ζωής με τρυφερότητα και χιούμορ, όπου παρά τις δύσκολες στιγμές, δε χάνεται ποτέ η αισιοδοξία και η αγάπη για τη ζωή.
Για τον συγγραφέα
Ο Έρικ Εμανουέλ Σμιτ γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1960 το Σεντ-φοι-Λε λυων. Ο πατέρας του ήταν μποξέρ και η μητέρα του πρωταθλήτρια στίβου. Έγινε δεκτός στην περίφημη Ecole Normale Superieure (1980-1985) από όπου απέκτησε διδακτορικό στη Φιλοσοφία.
Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Έγινε γνωστός με το έργο «Επισκέπτης», το οποίο απέσπασε το βραβείο Μολιέρος (1993). Το 2001 τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο θεάτρου της Γαλλικής Ακαδημίας. Έργα του έχουν ανέβει στις σκηνές τριάντα τουλάχιστον χωρών, από την Ιαπωνία και την Ισπανία, μέχρι τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Στην ελληνική θεατρική σκηνή έχουν ανέβει τα έργα του «Όσκαρ» – μεταφορά του Αγαπητέ θεέ, «Μικρά συζυγικά εγκλήματα», «Το ξενοδοχείο των δύο κόσμων», «Μια τρελή μέρα».
Εκτός από θέατρο έχει γράψει μυθιστορήματα και δοκίμια. Στα ελληνικά κυκλοφορούν: «Ο κύριος Ιμπραήμ και το κοράνι» (opera), «Κατά Πιλάτον ευαγγέλιον» (Περίπλους). Έχει τιμηθεί με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου για το σύνολο του έργου του.
Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται «τεμπέλης» αλλά και «ρέμπελος», «αριστερός», «έτοιμος πάντα να διαφωνήσει», «αρνητής των έτοιμων ιδεών» και συχνά «βίαιος».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΕΛΟΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΓΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ.
Εισιτήριο 5 ευρώ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top