VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Αποστροφή»


Με μια από τις πιο ονομαστές ταινίες του Ρομάν Πολάνσκι, συνεχίζει τις κινηματογραφικές του προβολές Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, αυτή τη Δευτέρα 22-2-2016, στις 22:00 μ.μ., στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ολύμπιον». Το ψυχολογικό θρίλερ «Αποστροφή» (Repulsion-1965) που είχε εντυπωσιάσει στην εποχή του για την εφιαλτική του ατμόσφαιρα, όπως και για την αξέχαστη ερμηνεία της νεότατης και πανέμορφης τότε Κατρίν Ντενέβ στον δύσκολο ρόλο της ψυχοπαθούς. Πλάι της οι Ιβόν Φουρνό, Ίαν Χέντρι, Τζον Φρέιζερ.
repulsionΗ Καρόλ, μία όμορφη γυναίκα από το Βέλγιο, εργάζεται στο Λονδίνο και ζει στο ίδιο διαμέρισμα μαζί με την αδερφή της Ελέν. Η ψυχολογική της κατάσταση αρχίζει να κλονίζεται από τα ασαφή αισθήματά της απέναντι στο σεξ και την ερωτική πράξη – πράγματα που βρίσκει ελκυστικά και απωθητικά ταυτόχρονα… Το πρόβλημά της γίνεται εντονότερο από την παρουσία του εραστή της αδερφής της στο σπίτι. Όταν όμως η αδερφή της φεύγει για διακοπές, η Καρόλ μένει μόνη της και βυθίζεται σε έναν καταθλιπτικό κόσμο.

c94cd9ea-f15a-4e51-b075-0832127bb533Η δεύτερη ταινία της φιλμογραφίας του Ρομάν Πολάνσκι, η πρώτη του αγγλόφωνη και σίγουρα μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της καριέρας του, αυτό το υποβλητικό ψυχολογικό θρίλερ προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη όταν πρωτοπροβλήθηκε, με την πρωτοποριακή άψογη τεχνική του. Η «Αποστροφή» αποτελεί το πρώτο μέρος της άτυπης τριλογίας του σκηνοθέτη, γνωστή ως apartment trilogy, μαζί με το «Μωρό της Ρόζμαρι» και τον «Ένοικο», όπου πραγματεύεται τον αστικό τρόμο. Ο Πολάνσκι γύρισε την ταινία  με προϋπολογισμό 300.000 δολαρίων, ωστόσο αξιοποιεί απλά μέσα, πλάνα, αντικείμενα, ήχους για να δημιουργήσει μια κλειστοφοβική τρομακτική ατμόσφαιρα υπό τους ήχους Jazz μοτίβων-από τον εξαιρετικό Τσίκο Χάμιλτον-ποντάροντας βέβαια και στη συγκλονιστική παγερή ερμηνεία της Κατρίν Ντενέβ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Βρετανική λογοκρισία της εποχής επιτρέπει σε κινηματογραφική ταινία σκηνή γυναικείου οργασμού, ενώ χαρακτηρίστηκε ως μια από τις 25 πιο «επικίνδυνες» ταινίες όλων των εποχών. Συνάντησε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, και βοήθησε τον Πολάνσκι να γυρίσει την επόμενη χρονιά μια πιο προσωπική του ταινία τη «Νύχτα των δολοφόνων».
Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα στις 21.30 μ.μ. όπως και όλη την εβδομάδα, στην επάνω αίθουσα προβάλλεται και η μικρού μήκους ταινία του Νίκου Κουρού «Ευχαριστώ για την αποδοχή», στην ολοκλήρωση της οποίας συμμετείχε ενεργά και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης. Οι σινεφίλ που θα έρθουν να δουν την «Αποστροφή», θα μπορούν με το ίδιο εισιτήριο των 3 ευρώ να παρακολουθήσουν και τις δύο ταινίες.

Αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το βράδυ στην επάνω αίθουσα
του Κιν/φου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Γενική είσοδος 3 ευρώ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top