VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παπαρήγα: Για γέλια τα περί συνεργασίας και ο ανασχηματισμός

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Αλέκα Παπαρήγα. Αποκάλεσε «οπερέτα» όσα αφορούν σε κυβέρνηση συνεργασίας και ανασχηματισμό, λέγοντας ότι αυτά είναι «για γέλια». Απόψε στις 7.30, η γ.γ. του ΚΚΕ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, στην Ομόνοια.

Μιλώντας για τις ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, απέδωσε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο στο γεγονός ότι η κρίση βαθαίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι μετά την Ιρλανδία και την Πορτογαλία αναμένονται ανάλογες εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία.

"Πολλά σενάρια υπάρχουν. Ποιο θα ευοδωθεί δεν μπορούμε να ξέρουμε", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα επιδιώκει συναίνεση. Υποστήριξε ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που επιδιώκει τη διαπραγμάτευση του χρέους "εντός της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε."

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θέλει μία αδύναμη κυβέρνηση, καθώς θα είναι δύσκολο να προκύψει "λαϊκή κυβέρνηση". Όπως είπε, μέρος του λαού θα "χειραγωγηθεί". Πρόσθεσε, όμως, ότι "μια αδύναμη κυβέρνηση που ο λαός θα μπορεί να την πολεμήσει και να της χαλάει τα σχέδια είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να δώσουμε αλυσιδωτά μια σειρά μάχες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, για να κερδίσει ο λαός τον πόλεμο".

Υποστήριξε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστατες, μιλώντας ακόμη και για συνδιαχείριση του Αιγαίου και "θερμό" πόλεμο.

Οσον αφορά στο χθεσινό "ναυάγιο" των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εκτίμησε ότι αποσκοπούσαν να συνηθίσει ο λαός την ιδέα της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. "Τώρα οι προσωπικοί χειρισμοί που έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ας κριθούν από τα ίδια τους τα κόμματα", συμπλήρωσε.

Προέβλεψε "λυσσαλέα επίθεση στο ΚΚΕ", ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού και νέων κομμάτων έως τις επόμενες εκλογές.

Υπογράμμισε ότι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων θα γίνει "με μια ισχυρή κοινωνική, πολιτική, λαϊκή συμμαχία, η οποία θα πρέπει να εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Επανέλαβε τη θέση ότι οι συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" δεν θα αποδώσουν καρπούς. "Αλίμονο αν κίνημα θεωρήσουμε τις πλατείες. Το κίνημα πριν απ’ όλα κρίνεται εκεί που έχεις απέναντι τον εργοδότη, τον εκμεταλλευτή, εκεί που έχεις απέναντι τα μονοπώλια", είπε και χαρακτήρισε "παπαγαλάκια" όσους έλεγαν χθες ότι το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός έγινε στις πλατείες. Παράλληλα, υποστήριξε ότι "εκπρόσωποι διαφόρων ΜΚΟ συγκεκριμένου προσανατολισμού, στελέχη που είναι μέσα σε οικονομικά και πολιτικά λόμπι" είναι παρόντα μέσα στις πλατείες και προτείνουν «έξυπνες λύσεις», όπως να απέχουν οι πολίτες από τις εκλογές και να αναπτύξουν "μορφές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ τους".

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να υιοθετήσουν τη θέση του ΚΚΕ, ότι ο λαός πρέπει όχι μόνο να μην πληρώσει "ούτε δεκάρα" από το χρέος, αλλά και "πάρει και με το έτσι θέλω, θέλουν δε θέλουν" όσα του πήραν και νομιμοποιήθηκαν μέσω των εκλογών.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top