VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τριήμερο... εμπιστοσύνης στη Βουλή

Τριήμερο... εμπιστοσύνης στη Βουλή

Η μάχη μετατίθεται για την Κυριακή στη Βουλή, όπου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί του αιτήματος του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές, μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Την ώρα που Τετάρτη και Πέμπτη οι πολιτικές εξελίξεις ήταν δραματικές, «πέρασε» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Βάσει των τελευταίων αλλαγών του Κανονισμού της Βουλής, το μεσοπρόθεσμο αναμένεται να συζητηθεί και πάλι στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής (δεύτερη ανάγνωση όπως ορίζει η διαδικασία), πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ την Τρίτη 28 Ιουνίου (αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία) αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστούν για τη συζήτηση τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις, με αρκετές πιθανότητες να γίνουν και τέσσερις, ενώ με τα τωρινά δεδομένα, το κρίσιμο νομοθέτημα αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Στο διά ταύτα , η μάχη μετατίθεται για την Κυριακή στη Βουλή, όπου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί του αιτήματος του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές, μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Τριήμερο... εμπιστοσύνης στη Βουλή

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα έχει 5ωρη διάρκεια. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται -ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις- να κάνουν την πρώτη τους τοποθέτηση οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τη Δευτέρα η δεύτερη συνεδρίαση το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει το απόγευμα, εκτός αν ο κατάλογος ομιλητών είναι πολύ μεγάλος, οπότε η συζήτηση θα ξεκινήσει από το πρωί, θα διακοπεί το μεσημέρι και θα συνεχιστεί το απόγευμα.

Η τρίτη και τελευταία μέρα συζήτησης θα είναι ολοήμερη και θα κορυφωθεί με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και του Ευ. Βενιζέλου, ενώ τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα αρχίσει και η κρίσιμη ονομαστική -φανερή- ψηφοφορία με τους βουλευτές να παρέχουν ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ωστόσο, έθεσαν ουσιαστικά εκτός ενδιαφέροντος και δημοσιότητας πρώτης γραμμής το επίμαχο νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γεγονός που σαφώς ευνόησε την κυβέρνηση.

imerisia.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top