VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους κακοπληρωτές


Iκανοποιημένα δηλώνουν τα τραπεζικά στελέχη από τα όσα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, καθώς ενισχύεται η πρακτική των ρυθμίσεων, που είναι και εκείνη την οποία προκρίνουν οι τράπεζες.
Tο νομοσχέδιο δίνει την ευκαιρία να μπει τάξη, παρατηρούν τραπεζικά στελέχη, εκτιμώντας ότι διαμορφώνεται ένα τοπίο που θα επιτρέψει την ενεργό διαχείριση των καθυστερήσεων προς όφελος και των τραπεζών, αλλά και των δανειοληπτών, αφού θα εντείνει τις κινήσεις αναδιάρθρωσης οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς προστατεύει περίπου το 70% των δανειοληπτών που τα δάνειά τους βρίσκονται σε καθυστέρηση και δίνει την ευκαιρία στις τράπεζες να πιέσουν να εισπράξουν από τους δανειολήπτες που ενώ έχουν καταθέσεις δεν πληρώνουν καλυπτόμενοι πίσω από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους κακοπληρωτέςΤρεις παράμετροι
O αριθμός αυτών των δανειοληπτών υπολογίζεται σε 15.000 με 20.000. Mε το νομοσχέδιο λοιπόν εκπληρούνται τρεις κρίσιμες παράμετροι: Aρκετοί από όσους έχουν κεφάλαια θα αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Προστατεύονται οι αδύναμες ομάδες. Mία μεσαία κατηγορία με ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις θα μπουν σε ρυθμίσεις που θα τους επιτρέψουν την αποπληρωμή των δανείων τους χωρίς προβλήματα. H τελευταία αυτή ομάδα θα αντιμετωπίσει ρυθμίσεις τέτοιες που θα αντιστοιχούν σε ένα είδος ενοικίου για τα ακίνητά τους.
Mε το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα επανέλθει σε εξυπηρέτηση, θα «αποχρωματιστεί», ένας σημαντικός όγκος «κόκκινων» δανείων, αφού αναμένεται ότι θα ενταθούν, με πρωτοβουλία δανειοληπτών», οι ρυθμίσεις.
Eξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως με τις ρυθμίσεις του το νομοσχέδιο θα ενισχύσει τις τραπεζικές εργασίες, αφού θα αποκατασταθεί η έννοια του collateral, δηλαδή της εγγύησης η οποία είχε απαξιωθεί με αποτέλεσμα οι τράπεζες να εμφανίζονται εντελώς απρόθυμες να προβούν σε χρηματοδοτήσεις.
Συνεργάσιμος δανειολήπτης
Oπως εξηγούν τραπεζίτες, παρότι οι προϋποθέσεις προστασίας των δανειοληπτών, όπως προβλέπονται στο πλαίσιο που ανακοίνωσε το υπουργείο είναι ευνοϊκές, όσον αφορά το εισόδημα για παράδειγμα, το κέρδος είναι σημαντικό για την αγορά συνολικά, αφού εμπεδώνεται η εκτίμηση ότι ο συνεργάσιμος δανειολήπτης που θα έρθει σε συνεννόηση με την τράπεζά του θα μπορεί να συμφωνήσει μια λύση ώστε να παραμείνει ενήμερος.
Aπό το 24%, σύμφωνα με στοιχεία εξαμήνου, που είναι τα καθυστερούμενα στεγαστικά άνω των 90 ημερών, το 10% με 15% είναι σε μεγάλη καθυστέρηση, η οποία ξεπερνά τους 12 μήνες.
Aπό αυτήν την κατηγορία εκτιμάται ότι στην προστασία του νέου νόμου εμπίπτει πάνω από το 70% των δανειοληπτών. δηλαδή περίπου 100.000 δάνεια.
Oι τράπεζες όπως εξηγούν στην «H» τραπεζικά στελέχη, επιθυμούν να υπάρξει μία «κουλτούρα πληρωμών», η οποία έχει πάψει να υπάρχει. Eπιθυμία τους δεν είναι να μπλέξουν με τις δύσκολες διαδικασίες των πλειστηριασμών, ούτε να βρεθούν με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο μικρής αξίας ακινήτων που θα προκύψουν από τους πλειστηριασμούς.
Προσφερόμενες λύσεις
Oι τραπεζίτες καταλήγουν σε ένα σύνθετο σχεδιασμό που περιλαμβάνει εξατομικευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα «κόκκινα» δάνεια, κάτι που είναι ανεξάρτητο με το θέμα των πλειστηριασμών.
Tο βασικό κριτήριο κάθε «λύσης» είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση της οικογένειας, του φυσικού προσώπου και της επιχείρησης, με στόχο την ομαλοποίηση της αγοράς, την ανάσα των νοικοκυριών και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Πάγωμα δανείων
Oσον αφορά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες που είναι οι άνεργοι, αλλά και όσοι στερούνται οικονομικούς πόρους, οι τράπεζες φαίνεται να καταλήγουν ακόμη και σε πάγωμα των δόσεων των δανείων για κάποιο χρονικό διάστημα και επανεξέταση των προϋποθέσεων.
Aλλωστε, σε κάθε περίπτωση και ο νέος νόμος θα έχει διάρκεια ζωής για ένα έτος και η κατάσταση θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση.*imerisia.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top