VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συνάντηση στην Πτολεμαίδα των σωματείων των εργαζομένων στους ΟΤΑ της περιοχής

Με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ύστερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, για την εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, καθώς και τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων με οδηγό τις αλλαγές που συντελούνται στη ΔΙΑΔΥΜΑ, το σωματείο εργαζομένων του δήμου Εορδαίας φιλοξένησε στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου
αντιπροσωπείες των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
«Καλέσαμε τους προέδρους των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων εργαζομένων, ώστε να συντονιστούμε και να αντιδράσουμε για το θέμα της κινητικότητας, της κατάργησης δομών των δήμων και να δούμε τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε ο Δημήτρης Τσίπρας, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Εορδαίας.
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Σωτήρη Σουλούκο «έχουν πάρει απόφαση να διαλύσουν τις υπηρεσίες της Τ.Α.,  να υπάρχουν μόνο δήμαρχοι και εργολάβοι που θα αναλάβουν όλες τις υπηρεσίες». Ο κ. Σουλούκος πρόσθεσε ότι «προχωράμε σε μια διάλυση των κοινωνικών δομών που έχει ως στόχο τον ίδιο το δημότη  που θα τα επιβαρυνθεί όλα αυτά»
Από την πλευρά του το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Αποστόλης Ταξιάρχης δήλωσε πως «διακυβεύεται η αξιοπρέπειά μας στη δουλειά, αλλά και ο θεσμός της ΤΑ. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε το θεσμό».
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, υποδεχόμενη τους εκπροσώπους των σωματείων, επισήμανε τη σημασία ανάλογων συναντήσεων, ώστε να «βρεθεί κοινή συνισταμένη για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα δήμων, εργαζομένων και πολιτών». Η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεν είναι προς όφελος των δήμων και στις οποίες «οφείλουμε να σταθούμε με σοβαρότητα, διοργανώνοντας συσκέψεις και λαμβάνοντας κοινές αποφάσεις, ώστε να εκφράσουμε κοινή άποψη και να διεκδικήσουμε με αποτελεσματικότητα». Αναφερόμενη στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα η κ. Βρυζίδου τόνισε ότι είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που έρχεται χωρίς προετοιμασία σε μικρό χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπει τις καλύτερες αποφάσεις.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top