VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ένα τσιγάρο την ημέρα τριπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου από το παθητικό κάπνισμα
Μόνο ένα τσιγάρο την ημέρα μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο, σε σχέση με ανθρώπους που δεν έχουν καπνίσει ποτέ, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας ( BHF ) .
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα ενός έως τεσσάρων τσιγάρων την ημέρα αυξάνει σημαντικά το ποσοστό των καρδιακών παθήσεων, και των θανάτων από όλες τις αιτίες .Τα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα επίσης έχουν αυξηθεί σε γυναίκες που καπνίζουν τουλάχιστον ένα τσιγάρο την ημέρα.
Ωστόσο,μόνο το ένα τέταρτο των καπνιστών ανησυχούν για την υγεία τους,παρά του ότι καπνίζουν κατά μέσο όρο πάνω από 37 τσιγάρα την εβδομάδα. "Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο για το κάπνισμα - τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα - και εξεπλάγην με το αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας έχει γίνει σε βαρείς καπνιστές, αλλά όταν κοιτάς για τα δεδομένα είναι εκεί", ανέφεραν οι ερευνητές.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε από τον κορυφαίο παγκοσμίως εμπειρογνώμονα του καπνίσματος Ρόμπερτ Γουέστ από το University College του Λονδίνου, είναι η πρώτη που εξετάζει τους μύθους που περιβάλλουν το μη καθημερινό κάπνισμα.
Περισσότεροι από ένας στους τρεις πιστεύουν ότι το κάπνισμα είναι αγχολυτικό, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε θεωρούν ότι τους βοηθά να κοινωνικοποιηθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που έγινε σε 3.525 μη καθημερινούς καπνιστές. Μόλις ένας στους επτά μη καθημερινούς καπνιστές δηλώνουν ότι αισθάνονται εξαρτημένοι από το τσιγάρο, σε σύγκριση με πάνω από ένας στους τρεις που καπνίζουν καθημερινά.
Παρά τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου από το παθητικό κάπνισμα, λιγότερο από ένας στους έξι καπνιστές εξέφρασαν την ανησυχία του για το εάν κάπνισμα βλάπτει την οικογένειά τους.
news.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top