VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Υιοθέτησε» τη μικρή «Ζωή» ο Αρκτούρος


Σε καλή κατάσταση το 2,5 μηνών αρκουδάκι

«Υιοθέτησε» τη μικρή «Ζωή» ο Αρκτούρος «Ορφανό» αρκουδάκι που έχασε τη μητέρα του και έκανε… βόλτες σε αγροτικό δρόμο της Καστοριάς πήρε υπό την προστασία του ο «Αρκτούρος» και το ονόμασε «Ζωή». Στόχος είναι να το μεγαλώσει και να αφεθεί ελεύθερο λίγο πριν από τον χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσει φυσιολογικά και να ξυπνήσει στη φύση.

Το μόλις 2,5 μηνών ζωάκι είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες, στην Αυγή Καστοριάς, να περιφέρεται σε αγροτικό δρόμο. Κάτοικος του χωριού το πήρε και ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», συνεργάτες του οποίου κατέφθασαν στην περιοχή και άφησαν ελεύθερο το αρκουδάκι, υπό παρακολούθηση, κοντά στο σημείο που είχε βρεθεί, μήπως εμφανισθεί η μητέρα του, αλλά μάταια.

«Αν ζούσε η μητέρα του, θα είχε επιστρέψει για να το πάρει. Οι μαμάδες-αρκούδες δεν αφήνουν τα μωρά, θα πρέπει να τις σκοτώσεις για να τα πάρεις» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον «Αρκτούρο», συμπληρώνοντας ότι, επειδή το αρκουδάκι ήταν ήδη μόνο του για δεύτερη μέρα, κρίθηκε ασφαλέστερη η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης προκειμένου να μη διακινδυνεύσει η επιβίωση του ήδη αδυνατισμένου και στρεσαρισμένου ζώου. Άλλωστε, τα αρκουδάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη μητέρα τους σε τόσο μικρή ηλικία.

Σταθερή η κατάσταση της


Αν και η μικρή «Ζωή» ήταν ελαφρώς υποσιτισμένη, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Παρ' όλα αυτά, τα πρώτα 24ωρα της περίθαλψης είναι τα πιο κρίσιμα και τα αποτελέσματα των λεπτομερών κτηνιατρικών εξετάσεων θα δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης της υγείας της.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Αρκτούρου» Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Μελέτη και Προστασία της Αρκούδας και ειδικό στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, Δρ. John Beecham, ο οποίος θα συμμετάσχει συμβουλευτικά στην επιχείρηση περίθαλψης και επανένταξης.

Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του «Αρκτούρου» για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία στις περιπτώσεις του Μικρού Τζον και του Νικήτα, των δύο ορφανών αρκούδων που περιέθαλψε και επέστρεψε στη φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα η οργάνωση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος. Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής της στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, η Ζωή θα μεταφερθεί σε Ειδικό Χώρο Επανένταξης, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθείται με κάμερες. Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, θα αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από τον χειμέριο ύπνο.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top