VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ


Πρόεδρος και πάλι η Ρένα Δούρου

Εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ Εξελέγη χθες η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομών Αττικής) της οποίας πρωταρχική προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον, θα είναι η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Ν.4042/12.

Από τα 61 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ψηφοφορία προσήλθαν οι 54 εκπρόσωποι (από τους δήμους Αττικής, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής).

Ως μέλη της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βρούστης Αριστείδης και Κορωναίου-Καμπά Σοφία (από την παράταξη της κας Δούρου -ΣΥΡΙΖΑ) η Μπιζά Αφροδίτη (δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - ΣΥΡΙΖΑ), ο Ιατρού Σταύρος (δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, πρώην δήμαρχος Κερατέας - ανεξάρτητος), ο Μπουραϊμης Δημήτρης (πρώην δήμαρχος Φυλής - ΠΑΣΟΚ) και ο Παππούς Χρήστος (νυν δήμαρχος Φυλής - ΝΔ).

Πρόεδρος της ΕΕ είναι, εκ του νόμου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Υποψήφιοι ήταν - άλλα δεν εξελέγησαν - ο Βαρελάς Ανδρέας (αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων δήμου Αθηναίων - ανεξάρτητος) και ο Σοφρώνης Γιώργος (δήμαρχος Σαρωνικού - ΝΔ).

Η Περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία της κατήγγειλε όσους το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν είτε να συκοφαντήσουν - όπως είπε - είτε να παραπληροφορήσουν για τις θέσεις της Περιφέρειας στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Επανέλαβε ότι πρώτες δράσεις στο επίμαχο θέμα αποτελούν η πρόληψη, η ανάκτηση, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση των προδιαλεγμένων οργανικών, που συνιστούν πρωτίστως τοπικές δράσεις.

Επανέλαβε την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας στη διαχείριση απορριμμάτων, με έμφαση στα οριζόμενα από το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που προτάσσει ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και στην ανάγκη ενεργοποίησης των ΟΤΑ ώστε να καταρτίσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έθεσε μια σειρά ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες της απελθούσας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ όσον αφορά στην εξασφάλιση χώρου τελικής διάθεσης αποβλήτων, στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, στην προσαρμογή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και στον «εφιάλτη» της Φυλής.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top