Με τρεις επιτυχίες στις αποσκευές της επέστρεψε από το Plovdiv (Φιλιππούπολη) η επίσημη αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που την αποτελούσαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, Δρ. Γεώργιος Χαραλαμπίδης, η Δ/ντρια της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Αν. Καθηγήτρια, Παρασκευή Μητλιάγκα, ο Αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αν. Καθηγητής, Παναγιώτης Σερδάρης, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, κ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Plovdiv, κ. Georgi Valchev.
Η επίσκεψη αυτή που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με αφορμή το Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε από 14-16 Οκτωβρίου 2011, είχε φέτος να παρουσιάσει τρεις διαφορετικές δραστηριότητες για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Δ.Μ.
Η επίσημη πρόσκληση είχε αρχικά τιμητικό χαρακτήρα για το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα για τον Πρόεδρο Δρ. Γεώργιο Χαραλαμπίδη. Η έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με την αναγόρευση του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Georgi Valchev του απέδωσε το Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου του Plovdiv και τον αναγόρευσε σε Επίτιμο Διδάκτορα.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στον ρόλο των Ανώτατων Ιδρυμάτων στο κοινοοικονομικό γίγνεσθαι, καθώς και στο επιστημονικό του έργο. Ωστόσο η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου του Plovdiv διευρύνθηκε και με την αναγόρευση του Καθηγητή Mamtsev Aleksander Nikolzyevich, Ακαδημαϊκού της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv.
Η απονομή του δεύτερου διδακτορικού τίτλου στον Δρ. Παναγιώτη Σερδάρη από την έδρα « Οικονομίας Βιομηχανίας Τροφίμων» και την Επιστημονική Επιτροπή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Plovdiv, ήταν μια ακόμη διάκριση για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος. Η διδακτορική διατριβή του είχε θέμα: «Οικονομικό Μάρκετινγκ και καταναλωτική συμπεριφορά μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» και τον τίτλο στον κ. Σερδάρη απένειμε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ.Georgi Valchev.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και για τον ρόλο τους σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζει, η από κοινού υπογραφή από επτά (7) Πρυτάνεις του Ιδρυτικού Καταστατικού του Διεθνούς Επιστημονικού Φόρουμ για τον έλεγχο και την ποιότητα των τροφίμων με την επωνυμία «International Association of Universities in Food Science and Technology” (I.A.U.F.S.T.)
Η ίδρυση της παραπάνω Ένωσης από Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διαφόρων χωρών είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων της Διοίκησης του Ιδρύματός μας με τα συμπράττοντα Πανεπιστήμια, κυρίως όμως με την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv (Φιλιππούπολης), στη Βουλγαρία.
Ιδρυτικά Μέλη της Ένωσης αποτέλεσαν οι Πρυτάνεις, ως εκπρόσωποι των επτά ( 7 ) Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο.