VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά

.

Με άφθονα κάστανα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου, την οποία διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Δαμασκηνιάς. Εκατοντάδες κόσμου από τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, τα Γιάννενα και φυσικά τη γύρω περιοχή βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής στην περίφημη Καστανογιορτή Δαμασκηνιάς Βοϊου, που διοργανώνεται με αγάπη και μεράκι από τους ντόπιους.

Οι καστανοπαραγωγοί αναμένουν τέτοια εποχή να γιορτάσουν με τους επισκέπτες το τέλος της συγκομιδής του κάστανου.

«Είναι μια γιορτή που γίνεται χωρίς καμία επιχορήγηση και δίνει το μήνυμα ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα από μόνες τους» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Στέργιος Ζήκας, ενώ τόνισε πως «οι επισκέπτες συναντούν ένα αξεπέραστο φυσικό κάλλος, τη φιλοξενία των κατοίκων και την ίδια τη γιορτή, στην οποία γεύονται τα κάστανά μας και το τοπικό κρασί δωρεάν, ενώ έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν».

Η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα μεγαλύτερα καστανοχώρια της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η Καστανογιορτή είναι το εφαλτήριο για να προβληθεί το κάστανο και η ίδια η περιοχή.

Από το πρωί της Κυριακής στο χωριό αναπτύχθηκε μια αγορά τοπικών προϊόντων που περιλάμβανε καρύδια, κάστανα, τσάι του βουνού και πολλά άλλα προϊόντα, τα οποία διαθέτουν οι παραγωγοί τους απευθείας στους επισκέπτες.

Το γλέντι ολοκληρώθηκε με πολύ χορό από ντόπιους και επισκέπτες στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top