VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ενόητα δράσης της αριστεράς

Στις 21/10/2011 μετά από κάλεσμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ενότητα δράσης της αριστεράς, έγινε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης.

Η οξύτατη βαθιά κρίση του καπιταλισμού, η εφ’ όλης της ύλης επίθεση της ελληνικής αστικής τάξης, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη και στην εργασία στη χώρα μας, αλλά και ενάντια στους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, τελικά στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στη δράση για να την αποκρούσουμε. Η ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η καταδίκη κάθε επίδοξου διαδόχου της στην ίδια αντεργατική, αντιλαϊκή κατεύθυνση, η κατάργηση κάθε μέτρου που έχει μέχρι σήμερα εφαρμοστεί παραβιάζοντας την ίδια τη δική τους συνταγματική και αστική νομιμότητα είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο. Η αναγέννηση, η ανασυγκρότηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης σε αγωνιστική αντικαπιταλιστική κατεύθυνση είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους και την ίδια την κοινωνία.

Η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός από τις δικές της πρωτοβουλίες, συμμετείχε και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια συνεννόησης των δυνάμεων της αριστεράς στοχεύοντας να γίνουν κοινό πολιτικό πλαίσιο οι κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι της μάχης για την επιβίωση του λαού:

  • Στάση πληρωμών – διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους
  • Έξω τώρα από το ευρώ – αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με κοινωνικό εργατικό έλεγχο
  • Όχι στις απολύσεις – αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων
  • Προστασία των ανέργων, Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση

Έχοντας επίγνωση πως οι διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές οργανώσεις που συμμετείχαν καθιστούν ανέφικτη μια συμφωνία πάνω σ’ ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο, δηλώσαμε πως για κάθε άμεσο ζήτημα που γεννάει η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και θα συμβάλουμε και θα συμμετάσχουμε σε μια κοινή συγκεκριμένη δραστηριότητα για την ανατροπή του. Ενδεικτικά στην οργάνωση της ανυπακοής στα χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες μορφές πάλης και αντίστασης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης θα συνεχίσει με συνέπεια να επιδιώκει και να συμβάλει στις προσπάθειες για την κοινή δράση της αριστεράς, να κρατάει ανοιχτό τον διάλογο με τους εργαζόμενους και τις δυνάμεις της αριστεράς, προβάλλοντας ταυτόχρονα και το ελάχιστο αναγκαίο σήμερα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, σαν την μοναδική διέξοδο από την οξύτατη βαθιά κρίση του καπιταλισμού.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top