VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Καστοριά: Μέτρα για την αρκούδα

Η λήψη άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων μέτρων θα εξεταστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την εμφάνιση της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κώστας Δημόπουλος από την Καστοριά, το πρόβλημα είναι σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή της Καστοριάς, αλλά και για τις όμορες Περιφερειακές Ενότητες.Βασικό μέλημα, σημείωσε, είναι ο άνθρωπος, να μην υπάρξει ανθρώπινο θύμα και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ενέργειες.

Ανέφερε ακόμη ότι τα μακροπρόθεσμα μέτρα που θα εξεταστούν αφορούν στην επικαιροποίηση του εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του πληθυσμού της αρκούδας.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, παρουσία της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Αντωνίου. Στις δηλώσεις της η Βουλευτής ανέφερε ότι "το θέμα της αρκούδας, το βιώνουμε πολύ έντονα στην περιοχή μας, πλέον και σε αστικές και κατοικημένες περιοχές, σε χωριά, αλλά το τελευταίο κρούσμα με την εμφάνιση αρκούδας στον αστικό ιστό της πόλης και δη κάπου που υπάρχουν αθλοπαιδιές είναι ιδιαίτερα σημαντικό".

Όπως είπε, το θέμα τέθηκε στην ίδια από τους Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς και Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και από πολίτες και πρότεινε στο Υπουργείο να γίνει σύσκεψη των φορέων στην περιοχή. Στην σύσκεψη, από την οποία δεν έλλειψαν οι αντιπαραθέσεις, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις "Καλλιστώ" και "Αρκτούρος" και εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ενώ παρέστησαν και κάτοικοι περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εμφάνιση της αρκούδας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ : Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top