VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δημόσια υγεία, χωρίς σκοπιμότητες

«Η εφαρμογή μέτρων αναδιάταξης των μονάδων υγείας είναι ζήτημα επιβίωσης του ΕΣΥ, όμως κινδυνεύει από την ασάφεια στους στόχους και από προχειρότητα και ατολμία στην εφαρμογή τους. Πολιτικές, πελατειακές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες μπορούν να υπονομεύσουν την αναδιάταξη με ολέθρια αποτελέσματα».

Τα παραπάνω επισημαίνει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών ΕΣΥ, καταθέτοντας τις προτάσεις της για την αναδιάταξη του συστήματος:

* Ελεγχος της αξιοπιστίας των στοιχείων που δόθηκαν στις ΔΥΠΕ και στα οποία βασίστηκε η πρόταση.

* Συγκρότηση της αναδιοργάνωσης στη βάση της δημιουργίας ομάδων νοσοκομείων που θα παρέχουν ολοκληρωμένες και καθετοποιημένες υπηρεσίες. Ο στόχος είναι κάθε ομάδα να συγκροτείται σε γεωγραφική βάση με αναλογικότητα σε πληθυσμό αναφοράς και οι άρρωστοι εκτός ορισμένων περιπτώσεων δεν θα έχουν ανάγκη να προσφεύγουν σε άλλη ομάδα για οποιαδήποτε υπηρεσία. Η κάθε ομάδα θα συγκροτείται επίσης γύρω από ένα νοσοκομείο που θα έχει τριτοβάθμια ανάπτυξη είτε από μόνο του είτε συνεπικουρούμενο από ειδικά τμήματα των δορυφορικών νοσοκομείων.

* Στο πλαίσιο αυτό και για τις κυριότερες επιδημιολογικά νόσους εκπονείται ειδικό σχέδιο που εντός της επόμενης τριετίας σχεδιασμένα θα αναπτύξει υποχρεωτικά πλήρως και καθετοποιημένα αντίστοιχες υπηρεσίες.

* Επίσης στην επόμενη τριετία ολοκληρώνεται η ανάπτυξη κέντρων αναφοράς-αριστείας που σχετίζονται με συγκεκριμένες υπηρεσίες βασισμένες στις σοβαρές και επιδημιολογικά συχνές νόσους, και που για την αποτελεσματική τους λειτουργία με βάση τα διεθνή δεδομένα απαιτούνται πληθυσμοί αναφοράς μεγαλύτεροι αυτών στους οποίους αναφέρονται οι ενοποιημένες ομάδες, όπως επίσης και διεπιστημονικές ομάδες. Ετσι εξασφαλίζονται υψηλού επιπέδου περίθαλψη και συγκράτηση του κόστους με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας.

* Ταυτόχρονα οι ενοποιήσεις των υπαρχουσών κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων γίνονται αφενός με βάση τα στοιχεία αποδοτικότητας (καλύψεις, μέσοι χρόνοι νοσηλείας κ.λπ.), αφετέρου με ποιοτικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται.

* Απαιτείται ελευθερία των διοικήσεων σε συνεργασία με τις περιφερειακές διοικήσεις να αποφασίζουν για επιμέρους αναδιατάξεις στην κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων στην τριετία.

* Η επιλογή των συντονιστών διευθυντών των τμημάτων που προκύπτουν από ενοποίηση οφείλει να εξασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό φερεγγυότητα όπως επίσης απαιτεί σαφή περιγραφή των προσόντων. * enet.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top