VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο Μαγκριώτης στα Γρεβενά: Τι ανέφερε για τους Οδικούς Άξονες και τις αναπτυξιακές υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Εγνατία Οδός ΑΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ετοιμάζει προς δημοπράτηση τα εξής έργα:ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

1. Οδικό τμήμα «Φλώρινα – Νίκη», μήκους 14,5χλμ., του κάθετου άξονα «Λάρισα - Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη». Έργο προϋπολογισμού 80εκ. ευρώ. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης η ένταξη χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας (ΕΠΕΠ). Μέσα στον τρέχοντα μήνα θα προκηρυχθεί η δημοπράτησή του για τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή:radio-lehovo.gr

2. Οδικό τμήμα «Κορομηλιά - Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή», μήκους 20,3χλμ, του κάθετου άξονα: «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή». Έργο προϋπολογισμού 158εκ. ευρώ. Προβλέπεται ότι θα ενταχθεί στο ΕΠΕΠ με πιθανή ημερομηνία δημοπράτησης τον Οκτώβριο του 2011.

3. Εργολαβία «Σκούπα»: «Εργασίες ολοκλήρωσης, προστασίας και κατασκευής - βελτίωσης οδών παρόδιας εξυπηρέτησης στο τμήμα Ηγουμενίτσα - Γρεβενά και στον κάθετο άξονα Σιάτιστα – Καστοριά», έργο προϋπολογισμού 18,5εκ. ευρώ. Διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης από Εθνικούς Πόρους με πιθανή ημερομηνία δημοπράτησης μέσα στο 2011.

4. Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Έχει αποφασιστεί η κατασκευή ΣΕΑ στον Πολύμυλο δεξιά, στη Σιάτιστα αριστερά και στον Ταξιάρχη δεξιά και αριστερά. Επίκειται η διεξαγωγή διαγωνισμού παραχώρησης.

Επίσης, σχετικά με το αίτημα για κατασκευή κόμβου στη Γόργιαννη έχει συσταθεί με απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη σύνταξη τεχνικών οδηγιών, παρακολούθησης και ελέγχου των μελετών σκοπιμότητας κατασκευής νέων κόμβων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, με αντικείμενο την καταρχήν εξέταση και διατύπωση γνώμης επί των διαφόρων αιτημάτων για την κατασκευή νέων κόμβων και των προσβάσεων αυτών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα λάβει υπόψη της τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τους κυκλοφοριακούς φόρτους, τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες, τις επί τόπου γαιομορφολογικές συνθήκες, τις απαιτούμενες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας κλπ και τις τυχόν αναγνωριστικές μελέτες, καθώς και τη σύνταξη τεχνικών οδηγιών παρακολούθησης και ελέγχου των μελετών σκοπιμότητας και των τεχνικών μελετών κατασκευής τους. Οι τελικές προτάσεις της Επιτροπής αναμένονται εντός του Ιουλίου.

Σχετικά με άλλες αναπτυξιακές υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

1. Οδός «Κοζάνη – Σέρβια – Σύνδεση με αεροδρόμιο». Στα πλαίσια υλοποίησης μέρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΕΟΑΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκπονήθηκαν οι μελέτες που αφορούσαν το υφιστάμενο τμήμα «Κοζάνη – Αεροδρόμιο» και συγκεκριμένα την βελτίωσή του. Η οδός Κοζάνη – Σέρβια» είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Ενώ εξετάζεται το αίτημα για σύνδεση του αεροδρομίου με την οδό «Κοζάνη – Σέρβια».

2. Κάθετος Άξονας «Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη» προβλέπεται να έχει συνολικό μήκος 78 χλμ. περίπου, ανήκει στο κάθετο Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο. Ο υπόψη Κάθετος Άξονας συνδέεται με τον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού στον Ανισόπεδο Κόμβο Κοζάνης(περιοχή Κοίλων). Το σύνολο της διαδρομής αποτελείται-υποδιαιρείται, σε τρία (3) επιμέρους τμήματα.

Ειδικότερα :

α. Τμήμα «Κοζάνη-Πτολεμαΐδα» έχει μήκος 22χλμ. περίπου και έχει κατασκευασθεί, σχετικά πρόσφατα, από τη Δ.Δ.Ε της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως κλειστός αυτοκινητόδρομος.

β. Τμήμα «Πτολεμαΐδα- Φλώρινα» έχει μήκος 42 χλμ. περίπου και αποτελεί παραλλαγή της ομώνυμης υφιστάμενης Εθνικής Οδού. Από την Δ.Μ.Ε.Ο./ΥΠΟΜΕΔΙ, βρίσκεται σε εξέλιξη σύμβαση για την εκπόνηση Αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας, Π.Π.Ε. και συνοδών μελετών μέχρι το στάδιο της Προμελέτης οδοποιίας. Μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί η Αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας και στις 20-12-2010 εκδόθηκε η θετική γνωμοδότηση επί της Π.Π.Ε., από την Ε.Υ.Π.Ε /ΥΠΕΚΑ. Σύντομα θα οργανωθεί με το ΤΕΕ της Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια, διαβούλευση για τις τελικές επιλογές.

γ. Τμήμα Φλώρινα – Νίκη», το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πολύ γρήγορα θα δημοπρατηθεί.

3. Οδός «Βασιλίτσα- Γρεβενά». Ο δρόμος έχει συνολικό μήκος 37,5χλμ εκ των οποίων τα 21χλμ. είναι νέα χάραξη.Το έργο θεωρείται σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών και για την οδική ασφάλεια. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια.

4. «Κατασκευή φράγματος Τριανταφυλλιάς» στο Ν. Φλώρινας. Έργο προϋπολογισμού 65εκ.ευρώ. Ανατέθηκε το 2006 χωρίς όμως να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και να είναι προβληματική η ροή χρηματοδότησης. Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 εκτελέστηκε το 65% περίπου του έργου και τον Απρίλιο 2011 η εργολαβία διαλύθηκε μετά από αίτημα του αναδόχου. Το Υπουργείο έχει ετοιμάσει τη δημοπράτηση νέας εργολαβίας για την αποπεράτωση του φράγματος προϋπολογισμού 29εκ. ευρώ, που προβλέπεται να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο του 2011.

5. Μελέτη αρδευτικών δικτύων πεδιάδας Φλώρινας, έργο προϋπολογισμού 2 εκ, ευρώ. Η σύμβαση υπογράφτηκε το Δεκέμβριο του 2009 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2011.

6. Οικομουσείο Γρεβενών, έχει ανατεθεί η μελέτη.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top